Familjen

Jag berättar mer om mig själv!

Helena ElmTänk att ni är över 5000 personer som följer mig på Instagram nu! Och ännu fler är ni härinne på bloggen. Det hade jag aldrig trott när jag startade bloggen för snart tio år sedan som ett sätt att hålla reda på mina recept, och var glad varje gång någon mer än min mamma och min hund var inne på bloggen. Instagram var jag förhållandevis sen med att skaffa, min man Olof skaffade det långt före mig, satt och scrollade på kvällarna och var hipp och hängde med, medan jag avfärdade det hela med att jag inte orkade hålla på med ett medie till. Men det var ju tur att jag ändrade mig. Men snapchat kommer jag aldrig att skaffa, jag är ju ändå snart 38 år, ta mig tusan.

Eftersom ni är många nya följare som trillat in de senaste månaderna tänkte jag att det kunde vara trevligt att presentera mig lite. Ni som har hängt med här inne i flera år har nog redan koll på de här sakerna. Hade ni varit här i rummet hade jag bjudit er på en kaka till för trogen läsartjänst.

 • Jag heter Helena Elm, är 37 år och kommer från Öland. Jag bor på Öland med min man Olof och våra två döttrar Lily, 4 år, och Evelyn, 2 år. Och vår välgödda lilla blandrashund Bally, icke att förglömma.
 • Olof och jag har varit ett par sedan år 2000. Han jobbade i en fotoaffär i stan där jag lämnade in mina bilder (och alla andras) på framkallning för att få en ursäkt att gå dit. Idag jobbar Olof som fotograf och bildretuschör, och ligger bakom en stor del av matbilderna här på bloggen.
 • Jag jobbar som marknadsansvarig på ett företag i Kalmar, men har gått ner i arbetstid för att satsa mer på mitt eget företag, där jag tar fram recept med tillhörande bilder åt företag, skriver för olika tidningar och driver bloggen.
 • Mina två kräsna små barn ratar allt jag lagar. Den enda maten de gillar är pasta, fiskpinnar, ris och korv. Den lilla äter lite mer varierat än den stora, hon vågar i alla fall prova frukt. Den stora springer och gömmer sig om man tar fram ett äpple. På riktigt, alltså.
 • Jag är inte vegetarian, men gillar att äta vegetariskt i vardagen. Jag älskar pasta, gräddiga såser och kolhydrater i allmänhet. Jag tycker om att äta chips och dip, och blir fortfarande lika glad av att äta en Big Mac &C/O på Mc Donald’s som jag blev när jag var 12. Jag kan äta imponerande mängder glass, och har en svaghet för chokladmousse.
 • Jag gillar egentligen inte fisk och skaldjur något vidare, men önskar att jag gjorde det. Jag gillar idén med att äta räkor och dricka vitt vin i solnedgången. Än så länge bedriver jag i alla fall delar av den kombinationen; jag dricker vitt vin i solnedgången. Men allra mest tycker jag om röda, kryddiga och mustiga viner. Gärna riojaviner. Öl gillar jag inte alls, fastän jag försökt.
 • Jag gillar att resa, men allra mest tycker jag om att bara vara hemma. Att ha hela familjen över på middag och äta tillsammans hemma i trädgården på Öland är nog det allra bästa jag vet, alla kategorier.

Tusen tack för att ni hänger med härinne, oavsett om ni gjort det i flera år eller bara ett litet tag. Jag är så tacksam för var och en av er.

14 februari, 2019

18 kommentarer

 1. Kombinationen av bra recept, fina bilder och ditt underhållande sätt att skriva, gör den här bloggen till en favorit!

  1. Och jag har världens bästa läsare! Tusen tack Anna för att du hänger med härinne, läser och kommenterar, det gör mig så glad!

 2. Goda och spännande recept presenterade på ett sätt som lockar till leende och ibland även sköna garv = succé
  Tack för en inspirerande blogg!

  1. Så fint du skriver Emelie, tack så mycket! Och tack för att du läser! Stor kram från mattesnillet! (Och ja, jag lämnar bort min bokföring. 😉

 3. Har läst här inne många år, fler än jag vill tänka på då tiden går alldeles för snabbt! Men det var kul med lite mer fakta 🙂 gillar att höra om hur folk har träffat sina partners 🙂

  1. Tusen tack Therese för att du har hängt med härinne så länge, det glädjer mig verkligen! Ja, jag förstår inte var åren tar vägen! Det känns som det var nyss vi flyttade till huset och jag startade bloggen, men det är ju redan tio år sedan. Lägg på tio år till så är mina barn tonåringar och jag är med största säkerhet SKITPINSAM. 🙂

 4. Härlig blogg med blandning av fantastiska bilder från ditt familjeliv och måååånga inspirerande recept. Bästa bloggen 💗

 5. Hej Helena på Öland! Malin i Glommen här och snart ses vi på Öland. Vi håller oss ifrån ölen tycker jag, smakar skit! Men bubbel dricker du väl ändå?

  Kram sötis!

  1. Hej Malin i Glommen! Nej, öl vill vi inte ha. Jag är mer för vin än för bubbel. Men när det är du så lovar jag att bubbla! 😉

 6. Kul att läsa lite om dig! Jag visste inte allt. Har ”hängt” här inne ett par år, kommer inte ihåg hur länge, kan Lily ha varit två? Förutom goda recept tycker jag det är kul att se lite annat också, livet runt omkring. Och dina barn är sååå söta!

  1. Tack Lotta, vad roligt att höra! Jag tycker också det är roligt att skriva mer om livet runtomkring och visa vad vi gör! Just nu gör vi inte så himla mycket, bara, haha! 😉 Det var lättare att ta sig tid att ta upp kameran och fota förr, men det är å andra sidan egentligen desto viktigare nu.

 7. Hej, tittar in hos dig då och då för att inspireras av recept. Jag har varken Facebook eller instagram. Trodde inte att jag skulle ha snapchat men där har jag ändrat mig, jag är 45 år men mina barn på 7 år och 11 år ville ha snap med kompisar så var jag tvungen att utforska vad det var. Använder det dock inte själv, bara med barnen. får lite roliga bilder av mina barn och kommunicerar med dem när de är med kompisar och inte vill prata med mamma i telefon😊 sms använder de inte utan säger, skicka på snap när det dags att komma hem…haha

  1. Haha, om några år när mina barn har det lär jag säkert skaffa det jag med! Man ska aldrig säga aldrig! Och man måste ju ha koll på ungarna. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration