Andra, Tips

Jag har fuskat…

Okej, jag vet att jag lovade att inte börja med lussekatter och glögg och allsköns adventsmys före första advent. Men när ens bästa kompis vill att man ska provsmaka de första lussekatter hon någonsin bakat på hennes stora premiärbak, vem är man att tacka nej i det läget? Sedan dess har det bara gått utför; på lunchen idag inhandlades (på mitt initiativ så klart) pepparkakor till jobbets fikarum, och i söndags bakade jag årets omgång laktosfria lussekatter, eftersom det kommer gäster på mitt adventsfika i helgen som äter laktosfritt. Självklart lät jag mig väl smaka. Kan tipsa om att Valio har hostat fram en laktosfri matkvarg, som gör lussekatterna mycket saftigare. Jag har alltid tyckt det varit synd att man inte kan ha Kesella i degen när man bakar laktosfritt, eftersom Kesella inte har något laktosfritt alternativ, men med den här matkvargen så blir det ju bra ändå! Och nej, jag behövde inte åka till grannkommunen för att hitta den, den fanns faktiskt i Kalmar. 😉 Mitt recept på lussekatter hittar ni här.

13 Kommentar

  1. Cecilia

    23 november, 2010 at 4:08 e m

    haha, jag försöker också hålla mig till 1a advent. Så igår bjöd vi på Gluhwein. Det är ju inte glögg. Men väldigt nära.. så det kan man nog kalla fusk det också. 🙂

  2. Sandra

    23 november, 2010 at 4:58 e m

    Hm hm hm! Jag har haft laktosfri kesella i mitt kylskåp. Men nu minns jag inte märket! Det finns i alla fall! 🙂

    Ser gott ut i alla fall! mums!

  3. Emma

    23 november, 2010 at 5:09 e m

    Jag har druckit glögg, men annars har jag inte börjat. Jag har inte varit sugen… Faktiskt!

  4. Inredningsfrun

    23 november, 2010 at 6:42 e m

    Å så roligt att vara med i radio!! Synd att jag missade det!!

    Jag började baka lusse-katter förra veckan och det har hunnit bli två ljuvliga saffranskakor oxå. Jag ska lägga ut receptet på bloggen och jag är helt säker på att du kommer att älska den. Lätt att göra och riktigt saftig och god saffranskaka som jag toppar med hasselnötter och lite muscovadosocker. MUMMA!!!

    En härlig vecka önskar jag dig!

    KRAM

    // Inredningsfrun

  5. Sofia

    23 november, 2010 at 7:08 e m

    mums helt ok med "fusk" gtycker jag kram Sofia

  6. Håkan och Anki

    23 november, 2010 at 8:36 e m

    Vilket bra tips, förmedlar vi genast till Ankis jobbkompis vars dotter är laktosintolerant. Tack!

  7. Gourmetmorsan Madeléne

    23 november, 2010 at 9:07 e m

    Rackarns att du bor sååååå långt bort, annars hade jag gärna varit den första att smaka lussekatter… Tänkte ge mig på ett bak i dagarna jag med! Det är ju så attans gott! Men vad är inte det, när det är nybakt 🙂 Kram Gourmetmorsan

  8. Erika - Bakglädje

    23 november, 2010 at 9:37 e m

    Lussekatter jag har inte smakat ännu, men glögg har jag druckit lite. Lussekatter ska jag baka i helgen. 🙂

  9. charlotta

    23 november, 2010 at 10:51 e m

    jag satte i mig en påse av mammas lussekatter förra veckan, så du behöver knappast skämmas ensam… jag har dock inte satt upp något som helst julpynt, det sparar jag tills helgen!

  10. Cissi

    24 november, 2010 at 6:16 f m

    Såklart du måste ställa upp och smaka 😉
    Jag har tjuvstartat med att pynta lite och smakat årets glögg (ingen favorit efter 3 försök, haha).

  11. Frida - A piece of cake

    24 november, 2010 at 7:46 f m

    Här åkte faktiskt stjärnorna upp i fönstrena igår 🙂 Kunde inte hålla mig.. Idag är barnen sjuka så då får det bli lite pepparkaksbakande för att roa dom lite.. Idag har jag även stått och dekorerat pepparkakscupcakes, så idag kommer det verkligen lukta jul i vårt hus 😉

  12. Fridas kök

    24 november, 2010 at 9:18 f m

    Vad härligt att du har tjuvstartat nu! 😉 Nu är det ju första advent på söndag så nu tycker jag att det är helt okej. Karlskronas första snö har kommit, så idag blir det städ och adventspyntande här hemma. I Kalmar är det härligt väder har jag sett på TV… 😉

  13. Filippa H.

    24 november, 2010 at 12:55 e m

    Haha, härlig bild – du ser verkligen ut som du blivit ertappad! :,)
    …och måste väl då erkänna att även jag fuskstartat och bakat lussebullar med några vänner i förra veckan – egentligen tycker jag med att man skall vänta lite till men.. svårt att låta bli!

    RE:
    Ja, det är det sannerligen! 🙂 till en skål soppa, eller bara som det är, eller med en bit ost – passar till allt! Tänkte faktiskt prova med en söt version nästa gång, tex med kanel och socker, och inte så mycket salt i degen – det känns som det skulle kunna bli gott.

Lämna en kommentar