Andra

Jag testar juicepress!

Jag har alltid varit lite emot juicepressar. Jag tycker att de tar plats, ger mycket disk och att det är enklare att köpa juice i affären. Men sen fick jag en förfrågan av Wilfa att testa deras nya juicepress, och tänkte att det kunde bli intressant. Och det var det! Det var faktiskt inte alls så omständigt som jag trodde, det här med att göra egen juice. Man kan ju stuva ner äpplena oskalade och med kärnhusen kvar i maskinen, och då är det ju faktiskt en helt annan grej.

Här trodde jag för en sekvens att jag stuvat ner mitt armand också, men det hade jag inte. Som synes på bilden (trots att min strutshals själ mycket uppmärksamhet) hamnar själva juicen i den första behållaren, och skal och kärnor och annat tjafs i den andra.

Så min slutsats är att jag gillar maskinen. Nu har jag ju inte testat några andra, men jag känner att jag verkligen inte har något att klaga på. Äppelmusten från Skåne kommer numera att få kämpa om mitt mustsörplande mot min egenkörda Ölandsmust. Dessutom verkar det bli ett riktigt äppelår, i alla fall i mammas trädgård.

Nästa gång ska jag göra päronjuice, jag läste någonstans att päron innehåller dubbelt så mycket fibrer som äpplen. Och så har jag köpt några fina små glasflaskor, så nu kan jag ge bort egenpressad juice i present. Smack smack. Trevlig fredag på er!

14 september, 2012

11 kommentarer

 1. Åh, men juicepressar är ju fantastiska! Jag har gått på en detoxdiet senaste veckorna och lånade med mig min mammas (mormors) råsaftcentrifug från 60-talet. Och den funkar klockrent. Lite krångligare att diska än dagens kanske, men efter det här kommer det bli svårt att köpa juice i affären 🙂

 2. Jag köpte en råsaftcentrifug för säkert 10 år sedan. Brukar köra en apelsin, två morötter och ett Granny Smith-äpple. Mkt disk, och det ser lite grumligt ut, men jag tycker det är gudagott.

 3. Men hur fungerar det där egentligen, när man pressar juice borde väl fibrerna försvinna? Eller? Jag och Calle har diskuterat det här några gånger huruvida fibrerna försvinner med fruktköttet och skalet, men det gör det kanske inte?

 4. Hejsan,
  Jag har en juciepress som står oanvänd i förpackning i garaget, kanske är det dags att plocka fram den.
  Har du nånting mer i jucien? socker eller nått?

  // Madeleine

 5. Hmm… jag vet inte hur det är det där med fibrerna, det får jag ta och kolla upp.

  Madeleine – i äppeljuicen behövs inget socker alls! Men det kanske beror lite på vilken typ av juice man gör. Jag tyckte att det var jättegott "naturell". 🙂

 6. Åh gott, blir sugen på att plocka upp jospressen från källaren.. Den blev nedkastad dit just pga att den tog för mycket plats. Denna såg ju betydligt smidigare ut än min dock. Fina bilder du tar! Kram

 7. Vilken härlig blogg du har och vilka fina bilder!!
  Jag har oxå en råsaftcentrifug, men just nu står den och samlar damm.
  Men det är ju så mycket godare att pressa juicen själv!!

  Tina

 8. Anastasia och Tina – tack för att ni gillar bildera! Jag kan dock inte ta någon cred för dem själv, eftersom det är min man Olof som tar ca 95% av bloggens bilder. Han är fotograf även "på riktigt", så jag är tacksam över att få proffshjälp! Jag brukar muta honom med mat.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration