Andra, Efterrätter

Jordgubbar med glass och grädde

Det enkla är ju oftast det godaste. Och allt blir ju gott med grädde. Häromdagen lyxade jag till det med svenska jordgubbar…

…och nyvispad grädde med gammaldags vaniljglass. Det skulle jag kunna äta varje dag! När jag var i 13-årsåldern sommarjobbade jag med att plocka jordgubbar på Öland, och då blev man nästan lite trött på dem. Den tröttheten försvann dock samma dag som jag lämnade jordgubbsbranschen!

8 Kommentar

 1. Remsan

  18 juni, 2010 at 5:45 e m

  Är jodbubbarna goda behövs inte mer! Ja, usch… Plocka jordgubbar, vilket slavjobb…

 2. Remsan

  18 juni, 2010 at 5:46 e m

  Precis när jag klickade iväg min kommentar såg att jag glömt r i jordgubbar, men å andra sidan pratar jag ju så: "jodgubba" 😀

 3. Anna

  19 juni, 2010 at 6:21 f m

  Å va gott det ser ut, längtar efter självplock nu! Världens godaste jordgubbar (på självplock) finns 2 km från oss, det är lyx… Hoppas ni hade trevligt i Kivik. Jag ska idag med svärmor o svägerskan till Simrishamn o gå på lite handelsträdgårdar, fika o ha det allmänt mysigt!

 4. Malin

  19 juni, 2010 at 7:15 f m

  jordgubbar, hjälp vad gott! Hur är det i år, tror du det är ont om dom i år pga vädret precis som med färskpotatisen?
  Kul med en trip till kiviks, du får berätta mer sen!

 5. Emma

  19 juni, 2010 at 7:35 f m

  Jordgubbar är så himla gott! 🙂

 6. Marie Fransson

  19 juni, 2010 at 4:27 e m

  Har du provat med lemon curd till….Mums!

 7. Yasemin

  20 juni, 2010 at 3:13 e m

  Verkligen, jag skulle lätt kunna äta det här varje dag med. 😉

 8. charlotta

  20 juni, 2010 at 7:27 e m

  åh, vad gott! min favorit är jordgubbar med (ovispad) grädde och lite socker på det. det godaste av allt är grädden som är kvar när alla jordgubbar är uppätna. jordgubbssmakande grädde med socker. mmmmm.

Lämna en kommentar