Andra Frukost Säsong

Jordgubbsfrukost

Godaste sommarfrukosten är utan tvekan nyplockade jordgubbar! Jag brukar äta dem med turkisk yoghurt, flytande honung och finrivet citronskal. Snart kommer hallonen och blåbären, och då brukar jag göra samma sak med dem.

Det bästa med att ha trädgård är att man kan gå ut på morgonen och skörda sina egna bär. Nu syns knappt bären för allt ogräs i och för sig, men de finns där. Vi har stora planer på att röja loss rejält i landet, men det har, ähurm, inte hänt än. När jag tänker efter så är det nog ett par år nu som vi har haft de där planerna…

Jag vet inte vad sorten på jordgubbarna vi har i landet heter, de fanns här när vi flyttade in, men då var de planterade nästan precis utanför sovrumsfönstret. Efter ett par veckor av sömnlösa morgnar där fåglarna slagits om jordgubbarna från det att solen gått upp flyttade vi plantorna till andra sidan trädgården. Jordgubbarna håller sig ganska små och väldigt söta i smaken, och smakar som en blandning av smultron och jordgubbar. Godast är de mitt på dagen när de hunnit bli solvarma. 

8 juli, 2015

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration