Andra Efterrätter Glass

Jordgubbsglass med punsch

Det är så gott med hemgjord glass! Jag har ingen glassmaskin, men det går lika bra ändå. Det här receptet ger ca 10 portioner ljuvlig sommarglass:

knappt 1 liter jordgubbar
5 dl vispgrädde
1 och 3/4 dl socker
5 äggulor
0,75 dl punsch

Kör jordgubbarna i en mixer, de behöver inte bli helt finmixade. Vispa grädden för sig, och vispa äggulorna tillsammans med sockret för sig tills det blir vitt och fluffigt. Vispa i punschen, och rör sedan ner de mixade jordgubbarna och den vispade grädden. Frys i en stor form i minst 5 timmar, gärna över en natt.
9 juli, 2010

7 kommentarer

  1. glass skulle behövas en dag som idag – här i götet har det varit grymt fint väder! hurra! hoppas att det är lika bra i era hoods, för snart åker jag mot öland 🙂

    ha en fin helg!

  2. Vilka sommarvibbar jag får här på din blogg. Har varit en sväng på Öland som såklart var jättefint och soligt. Nu väntar ytterligare 1 vecka semester. Sen börjar allvaret. Nu skall jag uppdatera mig lite.
    Må så gott! kram Louise

  3. Underbart gott med glass. Jga brukar också göra egen glass, men dock utan socker när jag äter LCHF… Kan sätta i lite äkta vaniljpulver istället.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration