Jordgubbssmoothie med basilika och granatäpple
God morgon i rosa smoothieskrud! Hoppas att ni har haft en lika härlig helg som vi har haft på Öland. Solen har skinit, det har varit 15 grader varmt och blåsipporna har börjat slå ut i skogarna. Igår var vi på knatteridning med Lily i skogen, och det var fullt med blåsippor. Även scillan har börjat bre ut sig i blåa fält, och det är så härligt att det äntligen blivit vår att det knappt går att beskriva. Varje vinter glömmer man liksom bort att det kommer att komma en vår och en sommar igen, när man kommer att vara ute i trädgården om dagarna och äta sina måltider utomhus. Den tanken existerar liksom inte ens när dagarna är som mörkast och snön faller ihärdigt ner utanför fönstren. Men nu är det minsann slut med det! I helgen har vi planterat vårblommor och fikat ute i solen.
Mina små ballerinor har dansat in våren.
Just det ja – smoothien var det ju! Receptinspirationen till den kommer från Green Kitchen Stories.
Jordgubbssmoothie med basilika och granatäpple, 2 portioner:
1 banan, gärna fryst
1 stor näve jordgubbar
ca 1 msk granatäpplekärnor (går att få tag i frysta)
ca 15 basilikablad
ca 3,5 dl havremjölk
Ös ner allt i en mixer och kör på! Kör ganska länge, för granatäpplekärnorna är lite ”tuggiga”. Granatäpplekärnor finns som sagt i frysdisken i små paket, det går fortare än att stå och gröpa ur ett färskt granatäpple. Färgen blir dock mycket starkare med ett färskt granatäpple. Men det beror ju på vad man har tid med just då. Tycker du inte att det smakar tillräckligt av basilikan, tveka inte att ösa i lite mer!