Andra

Jordgubbstårta till midsommar?

Jag hör till den skara som anser att en midsommar utan jordgubbstårta inte är en riktig midsommar. Därför får ni här två recept på jordgubbstårta. De är egentligen ganska lika varandra, men tårtan på bilden ovan är lite extra pimpad med ett staket av savoiardikex samt att den är spetsad med punsch både här och där, medan tårtan på bilden nedan är mer klassisk. Det får bli den senare varianten på fredag. Sill och snaps får Olof stå för, en uppgift han verkar gå in för med råge. När jag kom hem för ett tag sedan hade han lagt in två sorters sill och fixat snaps med kryddblandning. Utlåtanden och bildbevis kommer framöver. Men – till saken – receptet på jordgubbstårta med punsch hittar ni här….

…och den klassiska tårtan hittar hi här.

22 juni, 2011

13 kommentarer

  1. jösses, vilka fina tårtor! vi har aldrig haft som tradition att äta jordgubbstårta på midsommar. tyvärr, hoho. nåväl, det är ju aldrig för sent för att starta en tradition! :=)

  2. Vilka fina tårtor! Vi har inte heller som tradition att äta tårta på misommar, men vill gärna ha någon riktig dessert eller något tårtliknande. Inte bara jordgubbar och grädde. I år står min kock-partner Martin för denna delen, så jag får se vad vi bjuds på.
    Trevlig midsommar vännen. Kram kram.

  3. Visst hör det till med jordgubbstårta till midsommar 🙂 Dina tårtor såg fantastiskt smaskiga ut. Mums!! Önskar dig en underbar midsommar. Kram Lenita

  4. Jordgubbar av något slag måste jag ha på midsommar, om de sen är jordgubbstårta eller jordgubbar med glass är inte lika viktigt.. I år blir de jordgubbar med grädde och glass =) Ha en trevlig helg!

  5. Vad gott! Ett litet tips till dig som brukar hitta mysiga ställen, kolla in den nyöppnade lilla (väldigt liten) o charmiga pärl o inredningsbutiken i Kolstad, mellan Borgholm o Köpingsvik . Hon har bl.a mängder med smycken o pärlor o massa fina saker i betong! Tror det finns en hemsida, http://www.sparklingdesign.se som man kan få mer info på. Mvh Cecilia, ölandsturist från Göteborg

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration