Andra

Julmarknad på Kalmar Slott

För några dagar sedan var vi på den årliga julmarknaden på Kalmar Slott. Det är samma sak varje år; samma utställare, samma handtuftade tomtar (de står till och med på samma ställen. Såväl tomtar som utställare, faktiskt) samma mat och samma godis. Och så ska de ha inträde också. Men å andra sidan vill man inte riktigt vara utan julmarknaden heller, man äter brända mandlar, känner av julstämningen och erbjuds trevliga shoppingmöjligheter av ätbart slag. Som vanligt handlade jag alldeles för mycket.

Marsipan från Bräutigams, bröd, Slottsglögg, godis från Mariannelunds karamellkokeri, honung, leverpastej, ost, fudge och ett förkläde med små hundar på hörde till dagens skörd. Typiska julmarknadsinköp.

Det finns Ölandsost. Och god är den!

Marmeladburkar i överflöd!
2 december, 2009

5 kommentarer

 1. Hej Helena!

  Jag tror säkert Tessan kan dela med sig av sitt recept. Jag hör med henne så hör jag av mig till dig sen. Det är supergott (speciellt som man vet att jordgubbarna är "självplockade")

  Ha en bra dag så återkommer jag 😉
  Kram Anna

 2. Jag tycker absolut du ska prova levergodiset till din hund, tror inte du kommer ångra det! 😉

  Jag var också på Kalmar slotts julmarknad, för första gången i mitt liv. Vad fint det var, precis som en julmarknad ska vara. 🙂 Bara hantverk och närproducerat, verkligen mysigt. Jag köpte korv, whiskeysenap, marsipan och bivaxljus. Men det fanns ju så mycket fint, hade kunnat handla mycket mer. Smakade på glöggen som du köpte, den var ju jättegod! Tyckte även om musten, men det får väl bli ett köp av den nästa år! 🙂

 3. åh, vilken mysig julmarknad 🙂 det ska ju vara så på julmarknader, och andra marknader också tycker jag, att allt ska stå där det alltid har stått, annars hittar man ju inte det man vill ha 😉

  haha, ja, det där med kräsenhet är lite lustigt. när det kommer till mat äter jag verkligen allt utom skaldjur och min sambo äter nästan ingenting typ bara kött och strips, men när det kommer till bakverk och sånt vill jag nästan bara ha sånt med choklad i och han äter vad som helst bara det är lite sött. men jag tycker inte du verkar vara så kräsen när man läser vad du lagar och bakar här?

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration