Andra Efterrätter

Kaffe- och honungspannacotta

Det här receptet kommer från Paolo Robertos första kokbok, och är jättegott! Det är bra att göra den här pannacottan dagen innan den ska ätas, för den behöver en natt i kylen för att få rätt konsistens. Av detta receptet får man ut två stora pannacottor (som den på bilden) eller fyra små:

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1,5 tsk snabbkaffepulver
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull och häll i honungen. Har du en mortel kan du krossa kaffepulvret i den, annars kan du lägga kaffepulvret i lite plastfolie och smula sönder det genom plasten med en sked, för att sedan hälla ner det i kastrullen. Ta upp gelatinbladen, och rör ner dem i gräddblandningen, och blanda till kaffet har löst upp sig. Fyll önskat antal formar med pannacottablandningen och låt stelna i kylskåp, gärna över natten. Servera med färska bär, några kaffebönor eller något annat kul.
18 oktober, 2009

En kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration