Andra Butiker

Kalmars nya saluhall

Torsdagen idag har varit en riktigt bra matdag! Morgonen inleddes som vanligt med frukost i sällskap av lokaltidningen Barometern. Till dagens scoop i tidningen hörde Kalmars nya saluhall, en efterlängtad öppning som jag ser fram emot likt ett barn väntar på julafton. Högskolans gamla Corehouse (där man dansat tills klackarna gick av och skvallrat inne på damrummet som hade en stor, gissningsvis stulen, skylt ovanför dörrposten som indikerade fiske förjudet) ska nu byta skepnad igen. Faktumet att lokalen ska husera en köttmarknad kvarstår dock. Jag har alltid älskat att flanera runt i saluhallar och titta på ostar, hängande salamikorvar och olika röror med allsköns inlagda grönsaker. För att inte tala om alla delikatesser som marmelad, choklad och tésorter. När vi bodde i Barcelona kunde vi gå runt hur länge som helst i den stora saluhallen på La Rambla och botanisera (tills vi nådde avdelningen med flådda fårhuvuden, då brukade vi vända och gå ut igen). Kalmars nya saluhall som öppnar om några månader ska enligt Barometerns reportage från gårdagens möte med intressenter erbjuda en bistro med flådigt kaffe och en lunch utöver det vanliga, samt sälja produkter från flera olika lokala producenter i området. Jag såg i tidningen att killarna från Ölands Kvalitetsprodukter varit på mötet, ifall de börjar sälja sitt närproducerade Ölandskött där vore det toppen.
Torsdagens matdag fortsatte sedan att leverera; på lunchen åt jag goda raggmunkar i stan med min kompis Caroline, och på eftermiddagsfikat råkade chefen snorta drickchokladpulver av misstag.
13 januari, 2011

8 kommentarer

  1. saluhallar är ju det bästa som finns! vi har en riktigt, riktigt fin här i göteborg (vi har till och med två, en i linné också kom jag på) där man kan köpa precis allt. love it.

  2. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Detta älskar jag åxå. Jag som flyttat bort. Kommer garanterat att slinka in där när jag är i stan. Jag rent av lär väl åka upp lite oftare om det är en fin saluhall 🙂

  3. Köttmarknad förvandlas till köttmarknad, så bra. Vi är inte alls avundsjuka… nej då inte alls. Lika gott åt er:)
    Själva får vi se fram mot besöken i Budapests saluhallar när vi styr stegen dit i april.

    Hoppas du får en bra helg!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration