Andra, Butiker

Kalmars nya saluhall

Torsdagen idag har varit en riktigt bra matdag! Morgonen inleddes som vanligt med frukost i sällskap av lokaltidningen Barometern. Till dagens scoop i tidningen hörde Kalmars nya saluhall, en efterlängtad öppning som jag ser fram emot likt ett barn väntar på julafton. Högskolans gamla Corehouse (där man dansat tills klackarna gick av och skvallrat inne på damrummet som hade en stor, gissningsvis stulen, skylt ovanför dörrposten som indikerade fiske förjudet) ska nu byta skepnad igen. Faktumet att lokalen ska husera en köttmarknad kvarstår dock. Jag har alltid älskat att flanera runt i saluhallar och titta på ostar, hängande salamikorvar och olika röror med allsköns inlagda grönsaker. För att inte tala om alla delikatesser som marmelad, choklad och tésorter. När vi bodde i Barcelona kunde vi gå runt hur länge som helst i den stora saluhallen på La Rambla och botanisera (tills vi nådde avdelningen med flådda fårhuvuden, då brukade vi vända och gå ut igen). Kalmars nya saluhall som öppnar om några månader ska enligt Barometerns reportage från gårdagens möte med intressenter erbjuda en bistro med flådigt kaffe och en lunch utöver det vanliga, samt sälja produkter från flera olika lokala producenter i området. Jag såg i tidningen att killarna från Ölands Kvalitetsprodukter varit på mötet, ifall de börjar sälja sitt närproducerade Ölandskött där vore det toppen.
Torsdagens matdag fortsatte sedan att leverera; på lunchen åt jag goda raggmunkar i stan med min kompis Caroline, och på eftermiddagsfikat råkade chefen snorta drickchokladpulver av misstag.

8 Kommentar

 1. charlotta

  13 januari, 2011 at 8:21 e m

  saluhallar är ju det bästa som finns! vi har en riktigt, riktigt fin här i göteborg (vi har till och med två, en i linné också kom jag på) där man kan köpa precis allt. love it.

 2. Tulipan´s bakverk

  13 januari, 2011 at 8:30 e m

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Detta älskar jag åxå. Jag som flyttat bort. Kommer garanterat att slinka in där när jag är i stan. Jag rent av lär väl åka upp lite oftare om det är en fin saluhall 🙂

 3. Sofie

  13 januari, 2011 at 8:39 e m

  Vad roligt med en saluhall! Visst är det mysigt att bara flanera runt och gilla utbudet och köpa något oväntat!

 4. Remsan

  13 januari, 2011 at 9:45 e m

  Ja, jag såg artikeln. Kommer bli så bra! Detta har jag saknat.

 5. Emma

  14 januari, 2011 at 9:04 f m

  Älskar saluhallar! 🙂 Kan också tillbringa en massa tid där.

 6. Mårtenssons kök

  14 januari, 2011 at 3:00 e m

  Köttmarknad förvandlas till köttmarknad, så bra. Vi är inte alls avundsjuka… nej då inte alls. Lika gott åt er:)
  Själva får vi se fram mot besöken i Budapests saluhallar när vi styr stegen dit i april.

  Hoppas du får en bra helg!

 7. Sarah

  14 januari, 2011 at 4:32 e m

  Det ska verkligen bli hur bra som helst, vet någon när den öppnar?
  KRAM till dig Helena, din blogg är jättefin!

 8. Ovanligt Gott

  14 januari, 2011 at 6:51 e m

  Smaskens, själv bakar jag Gräddkolapaj

  http://www.ovanligtgott.se/2011/01/paj-med-graddkolasmak.html

  blir både bak och massa mat i helegen!

Lämna en kommentar