Andra Pasta

Kantarellcarbonara

Den här maträtten är som en blandning av kantarellpastan och spaghetti carbonara, och ett perfekt användningsområde för de förvällda, frysta trattkantarellerna man har i frysen. (Om man nu har turen att ha några.) Det här åt vi härom veckan, och det är också vad som står på matsedeln i afton denna torsdag. Men först ska jag åka och träna. Ja, ni hörde rätt. När min kompis Lena var här i helgen och hade med sig joggingskor för att hon ville ut och jogga en runda på Öland (alltså frivilligt) blev jag faktiskt lite inspirerad. Inte så att jag följde med på rundan – någon måtta får det ju vara, men nu när det har hunnit bli torsdag och jag har haft nästan hela veckan på mig att samla mig såväl psykiskt som fysiskt inför detta event så ska det faktiskt bli trevligt att komma iväg. För att inte tala om hur trevligt det ska bli att komma hem igen och äta kantarellcarbonara!

Kantarellcarbonara, 4 pers
2 pkt bacon
kantareller (så mycket du får tag i  🙂 
3 schalottenlökar
4 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl parmesan + 1 extra dl till servering
rejält med svartpeppar
spaghetti för fyra personer

Koka spaghettin al dente. Strimla baconet i småbitar och fräs det en stund. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka schalottenlökarna och fräs dem samtidigt som du fräser kantarellerna. (Har du helt färska kantareller som aldrig varit förvällda – fräs dem ensamma först så att vätskan får gå ur dem.) Blanda spaghettin med löken, de frästa kantarellerna och baconet. Blanda grädden med äggulorna i en bunke ihop med 1 dl parmesanost och massor av svartpeppar. Blanda detta med spaghettin precis innan servering. Garnera varje tallrik med riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

Och hörni – ni missar väl inte tävlingen? Klicka här så kommer ni direkt till tävlingen där ni kan vinna en sådan här lila form från Rice i samarbete med Nordljus. Tävlingen pågår till imorgon lagom fram till fredagsmyset börjar, sedan presenteras en vinnare under fredagkvällen!

13 oktober, 2011

8 kommentarer

  1. Åh vad gott och höstinspirerande det låter!!! Önskar jag hade lite trattisar med mig hit men jag kanske kan testa med orstronskivling? Idag har jag köpt en pastamaskin så nu ska här bli färsk pasta också!
    Åsa

  2. Usch, nu får man ju dåligt samvete… Min träning har jag laddat för i några månader nu, men fortfarande inte kommit iväg på… känns som jag fastnat i laddarläget:) Men en promenad då och då lyckas jag iaf få till!
    Men med en morot som denna så vetekatten om inte till o med jag hade kommit iväg till gymmet:)

    /Anki

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration