Andra Förrätter Vegetariskt

Kantareller till kvällen

Det finns så många recept med kantareller som är fantastiskt goda, men i det här fallet tycker jag nog ändå att det enklaste är det allra godaste; en vanlig, hederlig kantarellsmörgås. Det är så gott att steka både brödskivan och kantarellerna i rejält med smör, och sedan veva över peppar och en hel del flingsalt innan man sätter tänderna i sin fina smörgås. Kvällens kantarellmacka är för övrigt gjord på egenhändigt plockade kantareller, hör och häpna! Vi hittade inte många, men vi hittade i alla fall några på vår morgonrunda i skogen utanför Mariannelund, där vi tillbringat natten i stugan. Igår var det nämligen kräftskiva med Olofs pappa och Anette, och alla barn och barnbarn. De bjuder in till kräftskiva varje år, och det är lika trevligt varje gång. Och nej, jag kanske inte åt så många kräftor, men desto mer av tillbehören. Anette brukar ju alltid bulla upp med rejält med godsaker, så man går aldrig hungrig därifrån.

Om man skulle koka sig en kopp té och ta och gå och packa sin väska, kanske. Imorgon ska jag iväg en vända med jobbet, och ett litet bagage kunde ju alltid vara trevligt. Ha nu en härlig söndagkväll, kära vänner!

23 september, 2012

12 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration