Andra Fläskkött

”Karamelliserad” fläskfilé med kryddsallad

Jag har tidigare tjatat om hur mycket jag gillar den australiensiska mattidningen Donna Hay, för att bilderna är så fina och recepten är goda och lite annorlunda. För ett tag sedan köpte jag en av Donna Hays kokböcker på Ebay, och häromdagen var det dags att provlaga ett av recepten. Olof tyckte att det var jättegott, själv tyckte jag inte att det var lika fantastiskt, jag tyckte att det blev för sött med allt råsocker. Men alla gillar ju olika saker, och receptet är definitivt värt att publicera ändå. (Och jag är ju som bekant ganska kräsen.) Den här rätten är en thailändsk wok som man äter enbart ihop med en sallad, som man har blandat ner färska kryddor i. Det här receptet är till 4 portioner:

Wok:
1 fläskfile
1/2 röd chili tunt strimlad
0,5 dl råsocker
1 msk färsk riven ingefära
2 msk fisksås
2 msk pressad limejuice
1 tsk stjärnanis hackad till smulor (det går faktiskt)

Sallad:
blandade salladsblad ur valfri sort
4 salladslökar
1 dl färska basilikablad
1 dl färska mintblad

Dela fläskfilen på längden så att du har två avlånga, lite smalare bitar och skiva dem ganska tunt. Blanda alla ingredienser till woken, lägg i köttet, och woka i ett par minuter. Blanda ihop salladen och servera.

29 november, 2009

3 kommentarer

  1. Vilken fin bild!!! Ser supergott ut, jag hade nog som du varit lite skeptisk till så mkt socker men man måste ju prova lite nytt ibland o det låter ju gott! 😉 Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration