Andra Fläskkött Vardag

Kassler under osttäcke

Kassler under osttäcke låter ju onekligen godare än Kasslergratäng. Dessutom visade det sig att jag redan hade ett recept på bloggen som hette Kasslergratäng. Den här maträtten baserar sig till stor del på vad jag hade hemma igår: kassler (okej då, den köpte jag), cocktailtomater, crème fraiche, grädde, en öländsk kryddblandning jag fått av mamma, ett bortglömt, halvt paket Philadelphiaost och en ansenlig mängd riven ost som jag fyndade i frysen. Det blev jättegott!

kassler i stora skivor för ca 4 personer
vitpeppar
1 pkt cocktailtomater (250 g)
ett halvt (eller varför inte ett helt) paket Philadelphiaost
1 burk crème fraiche
1-2 dl vispgrädde
2 tsk blandade örtkryddor
ca 2 dl riven ost

Skiva kasslern och lägg den i botten på en smord form. Ös på lite vitpeppar. Halvera cocktailtomaterna och lägg över kasslern. Blanda ihop crème fraiche, Philadelphiaost, grädde och örtkryddor och bre blandningen över kasslern. Avsluta med att strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225C tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med ris och sallad.

Den här kryddburken kommer från Ölands Örtagård i Stora Frö på Öland, ett jättemysigt ställe där man kan välja mellan en otroligt stor mängd kryddblandningar. I just den här blandningen är det mycket basilika, salvia och rosmarin. Riktigt god är den!

3 december, 2009

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration