Efterrätter Fest Kakor

Kladdkaka med marshmallows, godis och kolasås

Förra veckan fyllde syrran år, hela 39 år har gått sedan hon föddes på BB i Kalmar en mörk novemberdag. Inte för att jag var där och bevittnade det hela, men ändå. Jag kom tre år senare. Oavsett hur mycket man fyller, blir man aldrig för gammal för att firas med kladdkaka med godis på. Barn och vuxna åt med god aptit utom Lily som i vanlig ordning inte vågade smaka, men att den tiden kommer, det tvivlar jag inte på.

I grund och botten är det bara en helt vanlig kladdkaka som jag precis före servering pimpat med marshmallows, halverade Center och så lite kolasås på tub. Jag brände av marängen lite med en brännare, men det är ju inget måste. Och så grädde till det, eller glass.

 

Kladdkaka med marshmallows, Center och kolasås, ca 10 portioner:
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
100 g 70% choklad (om du vill ha en chokladigare kladdkaka, annars kan chokladen utan problem uteslutas)

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, det behövs inte vispas. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem också. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Hacka chokladen (om du väljer att ha i den) och rör i den också. Häll upp i en smord form med avtagbara kanter och ställ in den i mitten av ugnen på 175C i ca 15-20 min, den ska vara lite lös och vaggig i mitten så att det blir en kladdig kladdkaka.

Vid servering – toppa med marshmallows i olika färger som du (om du vill) kan bränna av lite med en brännare. Halvera en näve Center-godis eller några andra trevliga godisbitar, vad som helst funkar egentligen, och ringla över lite kolasås. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

27 november, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration