Kladdkaka med pepparkakskryddor
Oj oj oj vad god den här kladdkakan är! Jag ber om ursäkt för min uppenbara brist på blygsamhet, men den här kladdkakan som är spetsad med pepparkakskryddor är helt fantastiskt god! Dessutom innehåller den en hel chokladkaka med havssalt också. Den smakar som pepparkaksdeg blandat med choklad. Ni hör ju, garanterat värd att prova, alltså!
Kladdkaka med pepparkakskryddor, 8 port.
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 påse färdigblandade pepparkakskryddor (påsen är på 18 g och kommer från Santa Maria)
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
100 g 70% choklad med havssalt (jag använde den från Lindt, men det går precis lika bra med vilken choklad som helst, och att då istället tillsätta 1 tsk havssalt)
Rör ihop ägg och socker, det behövs inte vispas. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem också, och smält smöret och rör ner det till en jämn smet. Hacka chokladen och rör i den också. Häll upp i en smord form och ställ in den i mitten av ugnen på 175C i ca 15-20 min, den ska vara lite lös i mitten så att det blir en kladdig kladdkaka. Servera med vispad grädde.
Sofia
21 december, 2011 at 7:31 e mMåste jag testa tack och er hund är ju bara bedårande! kram Sofia
Mårtenssons kök
21 december, 2011 at 8:04 e mUnderbaraste fotomodellen ju:) Hyr ni ut honom mot några ben?
Camilla
21 december, 2011 at 8:48 e mÅh låter väldigt gott! Jag är ett stort fan av pepparkakskryddor! 😀
Såg att du är med i Barometern också! Det passar dig perfekt!
Kram
Camilla
Att vara någons fru
22 december, 2011 at 7:37 f mHör du, bakverksgudinnan! Jag hade tänkt ge mig på din pepparkakspannacotta till svärmor. Frågan är bara; hur tidigt kan jag göra den? Så att den fortfarande är i bra skick till lördag.
Helena
22 december, 2011 at 9:42 f mEmma – en dag innan är alltid bäst, så fredag blir perfekt!
Remsan
22 december, 2011 at 1:31 e mUndrar vad lille bally tänker. Han är så snäll och ställer upp och fotas ihop med all världens godsaker. Att han inte bara snor åt sig lite gott. Jag hoppas tomten kommer med något riktigt gott till fotomodellen.
Roligt att se dig lite överallt. Du ska se, snart är du skribent på heltid!
Johanna
22 december, 2011 at 4:37 e mÅå låter underbart gott!! Och vilken fin blogg du har, massa härliga recept och fina bilder 🙂
Helena
22 december, 2011 at 6:12 e mBally är världens snällaste lilla fotomodell. Han låter hälsa att han gärna hyr ut sig själv mot några tuggben. Eller en bit korv, han är inte svår.
Amy's piece of cake
22 december, 2011 at 7:41 e mSöööt hund och kladdkakan låter verkligen mumma!!
Charlotta
22 december, 2011 at 8:37 e mHaha, vilken fantastisk bild.
Hoppas att ni får en finfin jul, kära du!
Marion
23 december, 2011 at 3:41 e mMums det ser gott ut, har faktiskt aldrig testat pepparkakskladdkaka.
Jag har gett dig en bloggaward för att du inspirerar mig så otroligt mycket med bilder och i köket.
http://marionsblogg.blogg.se/2011/december/bloggaward.html
Anonym
25 december, 2011 at 4:17 e mLindts smaksatta kakor är bara 47-49%. Tyvärr är det många som tror att de är betydligt mörkare än de är…
Alexandra - Kärlek på tallrik
26 december, 2011 at 2:00 f mHahaha, jag förstår din brist på blygsamhet när jag läser receptet, det låter helt makalöst gott det där alltså, och bilden gör mig ännu lite sugnare <3
Lisa
28 december, 2011 at 10:27 f mAw, vilken söt liten hund!
Pepparkakskladdkaka har jag aldrig testat, det låter gott 🙂
Anna B-L
30 december, 2011 at 1:16 e mVilken härlig blogg du har, här ska jag kika in ofta!
Helena
7 januari, 2012 at 7:27 e mOj, var det inte mer kakao än så i den? Där ser man. Men den fungerar bra den också! 🙂