Jul

Kladdkaka med pepparkakskryddor

Oj oj oj vad god den här kladdkakan är! Jag ber om ursäkt för min uppenbara brist på blygsamhet, men den här kladdkakan som är spetsad med pepparkakskryddor är helt fantastiskt god! Dessutom innehåller den en hel chokladkaka med havssalt också. Den smakar som pepparkaksdeg blandat med choklad. Ni hör ju, garanterat värd att prova, alltså!

Kladdkaka med pepparkakskryddor, 8 port.
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 påse färdigblandade pepparkakskryddor (påsen är på 18 g och kommer från Santa Maria)
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
100 g 70% choklad med havssalt (jag använde den från Lindt, men det går precis lika bra med vilken choklad som helst, och att då istället tillsätta 1 tsk havssalt)

Rör ihop ägg och socker, det behövs inte vispas. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem också, och smält smöret och rör ner det till en jämn smet. Hacka chokladen och rör i den också. Häll upp i en smord form och ställ in den i mitten av ugnen på 175C i ca 15-20 min, den ska vara lite lös i mitten så att det blir en kladdig kladdkaka. Servera med vispad grädde.

21 december, 2011

16 kommentarer

  1. Undrar vad lille bally tänker. Han är så snäll och ställer upp och fotas ihop med all världens godsaker. Att han inte bara snor åt sig lite gott. Jag hoppas tomten kommer med något riktigt gott till fotomodellen.
    Roligt att se dig lite överallt. Du ska se, snart är du skribent på heltid!

  2. Bally är världens snällaste lilla fotomodell. Han låter hälsa att han gärna hyr ut sig själv mot några tuggben. Eller en bit korv, han är inte svår.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration