Guldkorn ur arkivet

Klockren dessert till nyårsafton

Polkaglass chokladsåsPolkaglass med varm chokladsås, hörni! Det här är en av mina allra bästa efterrätter, alla kategorier. Jag serverade den till nyårsafton förra året och till julmiddagen det här året. Den är med andra ord ett helt vattentätt och idiotsäkert kort när man behöver leverera på dessertfronten och få folk att slicka skålarna efteråt. Nästan alla gillar ju polkagrisar och choklad, det är sen gammalt.

Den här efterrätten kan man göra klart i förväg och förvara i frysen, och chokladsåsen kan göras dagen innan och vänta färdig i kylskåpet för att sedan bara värmas upp i en kastrull. Chokladsåsen är god kall också, men allra godast är den varm, mot den kalla glassen. Jag tror inte jag behöver sälja in den här desserten mer nu, eller vad tror ni? Här hittar ni recept på polkaglass med varm chokladsås.

 

26 december, 2018

6 kommentarer

 1. Mmm…låter ljuvligt!
  Min klassiska är glass med varma bär. Hallon-blåbär med lite socker. Enkelt men gott. Har inte börjat tänka på nyårsmat än, men det borde man väl.

 2. Supergod!
  Gjorde den här igår i två varianter. Den första helt enligt ditt recept fast med lite salt och vaniljpulver också i. Den andra körde jag i glassmaskinen.
  Den glassmaskinskörda delen blev tro det eller ej väldigt isig. Delen enligt ditt recept blev helt perfekt i konsistensen. Nästa gång ska jag ha i ännu mer polkagrisar😍
  Tusen tack!

  1. Vad roligt att du bakade den! Jag har aldrig provat med glassmaskin faktiskt, men då ska jag inte göra det heller. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration