Andra Familjen

Koliken är över!

Nu har Evelyn hunnit bli 4,5 månader, och koliken är äntligen över. Den började klinga av när hon var ca 3,5 månader, precis som den gjorde med Lily. Hon har fortfarande mycket problem med gaser och magknip, och trots att hon bara dricker bröstmjölk blir hon lätt förstoppad. Så helt nöjd är hon inte om dagarna, men det blir bättre och bättre. Igår fick hon smaka en tesked gröt första gången, och den smuttade hon glatt i sig. Så jag hoppas att ju mer magen får jobba med saker och ting, desto bättre ska det bli.

Vi behöver inte heller längre sittsova med henne i skift, utan nu sover hon liggandes bredvid mig i sängen. Hon vaknar för många gånger och behöver lugnas för att det ska vara värt att ha henne i egen säng, men jag hoppas att det ska gå om ett tag. Så som ni hör så blir det bättre och bättre, och att våren har kommit till Öland gör att tillvaron också känns mycket lättare och roligare. Det är redan blått på marken av Scilla, och idag har vi haft 19 grader och strålande sol. Härligt!

27 mars, 2017

6 kommentarer

 1. Åh hurra!!!😃👏🏼👏🏼
  Men vänta, -sittsova i skift?? Kan du inte berätta mer om det? Hur och varför?

  Varma hälsningar från mig, vars 7månaders fortf enbart sover på mig…

  1. Det började med att hon vaknade inom 5 minuter efter att vi lagt henne från oss, oavsett tidpunkt på dygnet. Hon vad bara nöjd och kunde sova på oss, men inte liggandes, så det blev så att vi halvlåg/satt i soffan med henne på oss till slut. Olof tog första halvan av natten ute i soffan med henne liggandes på sin mage i sele så att hon inte skulle kunna ramla ner, och jag satt i sängen med henne andra halvan av natten efter nattamningen. Men sen började jag kunna hasa ner henne bredvid mig, och hon sov kvar om jag bara inte flyttade mig. Så nu lägger jag henne bredvid mig och sover tätt intill. Nästa steg är att kunna flytta en bit bort eftersom jag blir halvt ledbruten. 😉

  2. Såg ditt svar först nu! Vi har det precis lika, bortsett från att bebisen inte vill sova hos pappan heller utan bara på mig. Idag blir han åtta månader…. Ibland lyckas jag smyga ner honom så att han har huvudet på min arm och kroppen helt nära, men efter en stund vill han alltid upp på mug igen. Jag längtar så efter att få sova som jag vill i sängen, utan 8kilosklump på bröstet. Alla tips mottages tacksamt! Har flera gånger tänkt och undrat hur en skulle gjort om det fanns fler barn i bilden, så beundrar dig för det. Längtar också efter att bebisen ska börja "gå och lägga sig" vid 19, och inte vara uppe till 23 som nu.
   Stor kram!

  3. Jag känner med dig! Man känner sig ganska låst när man alltid måste gå och lägga sig när bebisen lägger sig, man får liksom ingen fritid alls då. Evelyn kan fortfarande bara sova om jag ligger riktigt nära. Olof har börjat sova med henne varannan natt nu, så att jag ska få lite fritid varannan kväll. Hon brukar somna runt 20.30, sådär. Men tiden kommer tillbaka, det kommer inte alltid att vara såhär. Men det är jättejobbigt när man är mitt uppe i det, jag vet. Längtar också efter mer fritid på kvällarna. Olof och jag har som målbild att vi ska få äta en chark- och ostbricka och dricka vin och se en film en kväll. Det lär väl dröja några månader till, men jag är hoppfull! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration