Andra

Köpesemlor!

Jag må vara en skymf mot matbloggarsläktet, men jag föredrar att köpa mina semlor framför att baka dem själv. Missförstå mig inte, jag älskar hemgjorda semlor, jag har till och med ett recept här på hur man gör. Men det tar ju ett tag, och vad ska man göra med alla semlor? Visst kan man frysa in bullarna, men då måste man ju göra ny mandelmassa och vispa ny grädde och hålla på och spritsa ut varje gång man är sugen på semla. Nej, i den här frågan är jag lat. Dessutom gillar jag att prova semlor från olika bagerier. Får man en semla med gammal grädde som uppenbarligen är gårdagens exemplar blir man ju besviken, så det är bäst att försäkra sig om att de är färska.

Har ni hunnit äta många semlor än? Nästa vecka är det semmeldagen, och trots att jag redan ätit flertalet semlor (och säkert lär hinna med minst ett par till innan Fettisdagen) ser jag fram emot det. I lördags åt jag semla till lunch. Däremot äter jag inte lika många semlor som en god vän, vars namn jag ska låta vara osagt. Han lägger ett par hundra kronor i veckan på semlor. Snacka om att älska semlor! Och inte syns det på honom heller. Hans fru har nu börjat baka egna semlor av ekonomiska skäl. Jag förstår henne. 

25 februari, 2014

12 kommentarer

 1. Hand upp här med, jag ställer mig inte och bakar semlor! Det är inte tillräckligt gott för att jag ska orka ägna tid åt att baka dem, men tillräckligt gott för att äta en semla då och då. Men ett par semlor om året räcker för mig. Mer semlor över till din vän!

 2. Jag håller helt med dig angående semlorna. Visst är hemmbakade extra goda men vi har liten frys och jag har inte plats för en hel sats. Dessutom äter jag inte så många. Jag är sugen på ett par semlor inte dussintal.
  Tack för tips och recept på pulled pork över natt. Det låter jätteintessant. Det ska jag absolut testa. Låter supersmidigt.
  Jag gjorde förresten också din pizzadeg i lördags. Vi testade dessutom att göra pizzan med pizzasten på grillen. Kan varmt rekomenderas. Det blev den godaste pizzan jag ätit någonsin! Den rejäla värmen underifrån som man får på grillen tillsammans med pizzasten gjorde susen kan jag intyga.

  1. Vad kul att du gjorde pizzadegen! Vi har också testat att göra pizzan med pizzasten på grillen, och det blir verkligen supergott. Okej att vi brände de första vi gjorde, men de som följde därefter var verkligen jättegoda! 🙂

 3. Jag håller med, det blir så himla mycket semla när man bakar själv och har man en liten familj så blir det mycket över, man orkar ju inte mer än en (dessutom är det visst 500 kalorier i en endaste semla!) i alla fall.

 4. Det är helt otroligt att jag har bakat semlebullar i år. Jag som knappt ens äter semlor eller brukar baka vanliga bullar. Men jag satte barnen i arbete och de fick till ena fina bullar. Men jag ska inte sträcka mig så långt som att säga att det kommer vli en ny tradition.

 5. Vi håller med du, samla semlebullar (eller fastlagsbullar som vi ju säger!) i frysen finner vi ingen nytta med -speciellt när det är som det är här och knappast ens äter en fastlagsbulle om året. Nope, vi är inte alls förtjusta i dessa bakverk, men så är vi ju heller inte så värst förtjusta i just tårtor och bakelser heller.
  Men när det blir, då låter vi dom bada i en tallrik med varm mjölk, gudars var vi är gammeldasa:)

  Kramarna till er

  1. Alltså – gillar ni inte semlor?! Jag är i chock. Men visst, jag gillar ju inte fisk. Tur att vi alla är olika. Och mer semlor över till mig! 🙂 Kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration