Andra Nötkött

Köttabit med asiatisk dressing och kapris

Då var det dags för ett middagsrecept, det var ju, ähurm, ett tag sedan. Men så blir det när man är ute och flänger, då blir det mindre tid hemma i köket. Helgen som varit har dock bjudit på en hel del hemmatid med lugn och ro och återhämtning. Och veckan som kommer är ju kortvecka, vilket är hur hyvens som helst. Det där med att vara ledig på onsdagen är något som borde införas alla veckor. På onsdag får det bli grillning i trädgården.

Köttet på bilden – från det ena till det andra – har dock grillats i vanlig ugn, och sedan fått en asiatisk dressing (eller snarare sås) över sig, och serverats med klassiska rårakor. Den asiatiska såsen är ganska salt och smakar av hoisinsås, soja, vitlök och kapris. Receptet på såsen kommer från en gammal Femina-tidning:

Köttabit med kanondressing, till ca 4 portioner kött:
kött till 4 portioner, någon trevlig styckdel, t ex oxfilé om man vill slå på stort
potatis till 8 små rårakor
stor kapris till servering (finns på burk)

Kanondressing:
1 dl hoisinsås
2 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
2 msk kapris

Salta, peppra och bryn köttbiten runt om i en stekpanna, och lägg sedan in den i ugnen på 150C och låt den uppnå en innertemperatur på 58-59C. Låt den sedan vila invirad i aluminiumfolie i ca 10 min innan du skär upp och serverar den. Rör samman såsen medan köttet är i ugnen, det är bara att röra ihop alla ingredienser, och skala och riv potatisen och stek rårakor. Servera med lite sallad och garnera med stor kapris.

28 april, 2013

4 kommentarer

  1. Hej Detta ska jag absolut testa 🙂 Mitt tips till dig, sätt ugnen på 70 grader, sätt in köttet och kör det till innertemperatur på 57 grader, bryn det snabbt runt om och skär sedan i tunna skivor, lovar dig det bästa köttet du ätit 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration