Andra, Nötkött, Vardag

Köttfärsröra med ägg

…eller Uovo in purgatorio bolognese, som denna maträtten så fint heter egentligen. Jojomänsan, receptet kommer från Svenska Ägg och Johanna Westman, jag norpade en liten lapp med det i matbutiken häromdagen, för att jag tycket det såg så gott ut. Och det var det, en ny vardagsfavorit! Det går snabbt att göra och det blir mycket över, så lunchlådorna dagen efter är räddade. Här kommer receptet, avsett för 4 portioner, men jag har bland annat lagt till lite tomatpuré och ketchup för att öka tomatsmaken:
1 hackad gul lök
smör att steka i
minst 350 g köttfärs (jag använde nog ca 500 g)
1 tsk salt
1 burk (400 g) körsbärstomater
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 msk kalvfond
0,5 dl vatten
6 ägg
grovmalen svartpeppar
1 dl grovriven parmesanost
Fräs den hackade löken  i lite smör, och låt sedan även köttfärsen fräsa med. Häll i salt och tomater, tomatpuré, ketchup och vatten, och låt det småputtra i ca 5 min. Rör om då och då. Gör sex gropar i köttfärsröran och knäck ett ägg i varje grop. Sänk värmen, sätt på ett lock och låt allt puttra i 5-8 min, tills äggen har stannat. Här ska man inte röra om någonting. Strö över parmesan innan servering, peppra lite extra, och servera gärna med rostat lantbröd och oliver.

8 Kommentar

 1. Anna

  1 november, 2010 at 8:03 e m

  Fy tusan va gott det lät! Tack för kanonbra tips om butikerna i Malmö, man blir ju så lätt hemmablind (även fast jag inte är just I Malmö så ofta när jag inte jobbar) så nu vet jag vad jag ska besöka!

 2. Cupcakesfluffan

  1 november, 2010 at 8:50 e m

  Låter väldigt gott, det kan jag tänka mig att testa här hemma

 3. ensmakavkarin

  2 november, 2010 at 9:28 f m

  Det här låter ju både superenkelt och gott! Helt klart någonting som skulle kunna passa hemma hos oss i vårt kök! 🙂

 4. charlotta

  2 november, 2010 at 1:15 e m

  coolt! jag är ju kass på att använda ägg i andra former än skramlade och stekta, så detta kanske är en bra utmaning för min del! låter ju sådär lagom avancerat så till och med jag klarar av det 🙂

 5. vanilla sky

  3 november, 2010 at 7:02 e m

  Alltid tacksamt med tisp på vardagsmat! Ser smarrigt ut 🙂

 6. Malin`s Diner

  7 april, 2013 at 3:51 e m

  Detta lagar jag i detta nu!

  Kram kram

  1. Helena

   7 april, 2013 at 6:12 e m

   Hyvens Malin! Hoppas det blev gott! 🙂

 7. Elin

  2 juni, 2013 at 3:43 e m

  Åh det lät gott, hittade precis länken hit via matarkivet. Bokmärkt!

Lämna en kommentar