Andra Nötkött Vardag

Köttfärsröra med ägg

…eller Uovo in purgatorio bolognese, som denna maträtten så fint heter egentligen. Jojomänsan, receptet kommer från Svenska Ägg och Johanna Westman, jag norpade en liten lapp med det i matbutiken häromdagen, för att jag tycket det såg så gott ut. Och det var det, en ny vardagsfavorit! Det går snabbt att göra och det blir mycket över, så lunchlådorna dagen efter är räddade. Här kommer receptet, avsett för 4 portioner, men jag har bland annat lagt till lite tomatpuré och ketchup för att öka tomatsmaken:
1 hackad gul lök
smör att steka i
minst 350 g köttfärs (jag använde nog ca 500 g)
1 tsk salt
1 burk (400 g) körsbärstomater
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 msk kalvfond
0,5 dl vatten
6 ägg
grovmalen svartpeppar
1 dl grovriven parmesanost
Fräs den hackade löken  i lite smör, och låt sedan även köttfärsen fräsa med. Häll i salt och tomater, tomatpuré, ketchup och vatten, och låt det småputtra i ca 5 min. Rör om då och då. Gör sex gropar i köttfärsröran och knäck ett ägg i varje grop. Sänk värmen, sätt på ett lock och låt allt puttra i 5-8 min, tills äggen har stannat. Här ska man inte röra om någonting. Strö över parmesan innan servering, peppra lite extra, och servera gärna med rostat lantbröd och oliver.
1 november, 2010

8 kommentarer

  1. Fy tusan va gott det lät! Tack för kanonbra tips om butikerna i Malmö, man blir ju så lätt hemmablind (även fast jag inte är just I Malmö så ofta när jag inte jobbar) så nu vet jag vad jag ska besöka!

  2. coolt! jag är ju kass på att använda ägg i andra former än skramlade och stekta, så detta kanske är en bra utmaning för min del! låter ju sådär lagom avancerat så till och med jag klarar av det 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration