Drinkar

Kreativ drink med kolasmak

Den här drinken smakar både kola och vanilj, och kan garneras med såväl kolasnören som en vaniljstång eller en kolaklubba. När vi blandade drinken hade vi dock noll och ingen tillgång till kolaklubbor. Var hittar man ens kolaklubbor, nuförtiden? Vaniljstängerna lös också med sin frånvaro i skafferiet. Det enda som kom i närheten av dem var Ballys små godisstänger – beefsticks med smak av oxkött. Det kändes inte helt aktuellt. Tacka vet jag ett paket klassiska kolasnören! Resten av förpackningen kan man sedan i godan ro äta upp. Det här behövs till en drink:

0,25 dl De Kuyper Butterscotch-likör
0,5 dl vaniljvodka
valfri mängd Sprite att fylla upp glaset med
valfri garnering (t ex vaniljstång, kolaklubba eller kolasnöre)

Skaka butterscotchlikören med vaniljvodkan tillsammans med några isbitar i en shaker. Häll över i ett trevligt glas, och fyll upp med Sprite eller någon annan fruktsoda efter smak och tycke. Garnera med något kreativt. Färdigt!

4 november, 2011

10 kommentarer

  1. Riktigt cool bild…är det en upp-och-nervänd stor som herr fotograf har fotat?? ..o drinken smaker säkert ljuvligt med 2 av mina favoritingredienser! Hoppas ni har en skön söndagskväll mina favoriter!! pusssssssssss på er!

  2. Louise – du känner oss alltför väl. Det är en av Olofs högt älskade pinnstolar. Om vilken jag håller mina åsikter för mig själv… 😉

  3. Man blir alltid så glad av att kika in här! Måste visa Mattias, han älskar kolasnören så han skulle nog inte bli direkt ledsen av en sån drink! Trevlig helg! Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration