Andra Kyckling Pasta Vardag

Kycklingpasta med citron och fänkål

Efter vissa (oupphörliga) påtryckningar från Olof har jag nu så sakteliga börjat rensa i bokhyllan med kokböcker. Det är dock inte kokböckerna som stökar till det i hyllan, utan snarare alla tidningar och recepturklipp och annat som jag tänker att jag ska prova någon gång i framtiden när skaparandan faller på, och stuvar in i bokhyllan och hoppas på det bästa. Nu är det dock så fullpackat att man knappt ens får plats med ett frimärke i bokhyllan, och det har börjat bildas högar på golvet nedanför. Jag börjar långsamt fasa för att bli inskickad till TV-programmet ”Maniska samlare” eller ”Samlandet tog över mitt liv”. Men inget ont som inte har något gott med sig! När jag började riva i bokhyllan hittade jag det här recepturklippet från en ICA Buffé-tidning. Olof borde faktiskt vara lite tacksam för den där bokhyllan, skulle jag nästan vilja påstå.

Kycklingpasta med citron och fänkål, 4 portioner
pasta för 4 portioner
500 g kycklinglårfilé
3 vitlöksklyftor
1 stor fänkål
250 g körsbärstomater
1 citron, rivet skal
salt och peppar
1-2 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 dl av pastavattnet
1 dl riven parmesan till servering

Koka pastan, häll av vattnet men spara 1 dl av det varma pastavattnet. Strimla fänkålen, skiva vitlöksklyftorna (eller bara pressa dem) och fräs dem i olivolja i någon minut i en stekpanna. Halvera körsbärstomaterna, och låt sedan även dem få fräsa med någon minut. Tillsätt finrivet citronskal, salt och peppar. Häll över allt på en tallrik och ställ åt sidan. Strimla kycklinglårfilén, salta och peppra den och stek den runt om i lite olivolja. Häll sedan på grädde, 1 dl pastavatten och kycklingfond, och låt småkoka i ca 5 min tills kycklingen är garanterat klar. Ös ner grönsaksfräset och låt allt bli varmt. Toppa med lite riven parmesan och dra över några extra varv med pepparkvarnen. 

4 februari, 2013

7 kommentarer

  1. Perfekt! Jag ska ha tjejmiddag på torsdag och satt och letade efter något att bjuda på. Detta recept är en het kandidat! Låter gott! Vem behöver kokböcker och tidningar när det finns så många härliga inspirerande bloggar!

  2. Jag fick kokböcker i julklapp som jag inte hunnit titta i. Sedan alla fina mattidningar jag köper hem och alla utklipp. Kanske jag borde vara med i programmet jag också…

    Lite pasta är aldrig fel, ser gott ut!

    Kram kram

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration