Andra Mat på resor

Laduree!

Ett givet stopp i Paris var såklart Laduree – delikatessens högborg, som tillverkade macaroonsen till filmen Marie Antoinette och som faktiskt ska öppna i Stockholm inom kort på Grev Turegatan 15. Ladurees flagship store på Champs Elysées visade sig dock vara stängd för renovering, fram till i höst. Istället hade de byggt upp en provisorisk liten butik utanför, och innanför de tunna dörrarna rådde det fullt krig. Folk köade och tjoade och hetsade, och en sur vakt gläfste att man absolut inte fick fotografera. Jag köpte några macaroons snabbt och bestämde mig istället för att att nästföljande dag besöka Laduree-butiken inne på det stora varuhuset Printemps.

Det var mycket bättre! Man fick ta kort, och det var lugnt och skönt. Det enda mystiska är väl tjejen till höger som fått en blombukett i ansiktet. Måste nog ändå vara värre än att ha eiffeltornet fastsurrat på huvudet.

Skyltningen var färgglad och vacker, med moderiktiga kartonger och pyramider av macaroons.

Alla macaroons man kommer över här i världen är inte goda, jag åt en torr ursäkt till macaroon på ett fik i Malmö en gång och tappade nästan förtroendet för de färgglada små bakverken. Men på Laduree är det faktiskt precis så gott som det ser ut!

Ett urval av smaker är bland annat salt karamell, svart vinbär, citron, pistage, lakrits, marshmallow/mandel, apelsinblomma… listan kan göras lång!

Ikväll ska jag äta upp mina sista macaroons. Jag borde köpt fler! Det får vänta till nästa Stockholmstur, helt enkelt.

24 april, 2012

15 kommentarer

 1. Jag har köpt en bok om Macarons… i förhoppning att någon gång lära mig att baka de små dyrgriparna!

  Vilken resa!

  Ser ut att vara ganska så god!

  Paris är kärlekens stad alla gånger!

  Kram Anna

 2. Suck, vilken dröm… ja, jag är lite avundsjuk ;). Men som sagt de öppnar ju i Stockholm snart så det får bli ett besök där i sommar. Vilken var din favoritsmak?? Salt kola låter ju vansinnigt gott det måste jag nog testa att baka.

 3. Lämpligt nog (?) har Laduree öppnat sin London flagship store inom gångavstånd till kontoret. Farligt, farligt eftersom jag är smått beroende av deras sea salt caramel macaroons.

 4. Hej,
  Vilken mysig resa ni verkar ha haft! Jag vill också åka dit! Var där en gång när jag var runt 13 men då var jag mest intresserad av Euro Disney, så jag måste absolut åka dit igen och titta på stan.

  Föresten har jag öppnat en blogg igen efter 1,5 års paus 🙂

  /Anna Eriksson

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration