Andra Efterrätter

Lakritspannacotta för två

Lakritspannacotta är ju något av det bästa som finns. Har ni testat det? Jag snöade in på det helt i somras när vår favoritrestaurang StrandNära hade det på efterrättsmenyn. Dessutom toppade de den med vispad grädde och saltad karamellsås, så den gick ju inte av för hackor, om man säger så. När vi var på sommarstugan förra helgen svängde jag ihop de här två pannacottorna när vi kom dit, och så fick de stelna i kylen tills det blev middagsdags. Egentligen blev det en halv portion till, men den åt jag upp när Olof inte såg mig. Har ni ingredienserna hemma – gör gärna det här på torsdag kväll och njut det till fredagsmyset. Gott som attan!

Lakritspannacotta för två:
1 gelatinblad
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 rågad msk socker
1 rågad tsk lakritspulver
———-
valfria bär till pimpning

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten, och låt det ligga där i minst 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull, och låt det bli varmt. Ta det från värmen precis när det börjar koka, och rör ner gelatinbladet. Häll upp på portionsformar, och ställ i kylen att stelna. Låt stå i minst 4-5 timmar, gärna över en natt. 

23 oktober, 2013

16 kommentarer

  1. Man slickar sig om munnen bara man ser bilden 🙂 Man vill bara ha….älskar lakrits men inte lilla gubben. Kanske man kan överraska honom med detta och han blir totalt lost på denna underbara efterrätt? Jag kan bara hoppas! Kram Lenita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration