Andra Lamm

Lammfärsburgare med getost

Den här hamburgaren gjord på lammkött blandat med getost kan jag inte ta någon cred för över huvud taget, för det är Olof som har lagat den. Riktigt god och saftig är den, och passar perfekt tillsammans med vitlökssås, ost och bacon. Som vanligt känner Olof sig extra manlig när han tillagar kött, och går runt i köket med uppkavlade armar och seriöst förkläde, samtidigt som han försöker föra en grabbig konversation med hunden Bally. Bally lyssnar uppmärksamt, klipper med öronen och viftar med svansen, allt för att få en liten smakbit. Han är så lättköpt. Precis som sin matte.

Lammfärsburgare, 4 portioner
ca 500 g lammfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
200g getost
1 näve rostade pinjenötter
1 ägg
1,5 dl grädde
havssalt
grovmalen svartpeppar

1 pkt bacon (gärna lite exklusivare bacon)
4 skivor cheddarost

Hacka löken och blanda den med lammfärsen. Pressa ner vitlöksklyftorna, smula ner getosten, rör ner ägget, grädden och krydda med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och blanda dem med färssmeten. Forma till hamburgare och stek i smör. Strax innan du tänkt ta dem av värmen, lägg på en ostskiva på varje biff. Knaperstek baconskivorna och använd dem när du monterar ihop din hamburgare med valfria salladstillbehör och dressingen nedan. För den extra motiverade finns recept på egna hamburgerbröd här.

Dressing, 4 portioner
ca 1 dl majonnäs
2-3 klyftor vitlök
1 saltgurka, hackad
havssalt
grovmalen svartpeppar

Hacka saltgurkan, pressa vitlöksklyftorna och blanda samman alltihop. Servera till lammfärsburgarna och smacka nöjt över hur gott det är.

16 mars, 2011

11 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration