Andra Nötkött Pasta

Lasagne med fetaost och rosmarin

Idag bjuds det på lasagne med rosmarin och fetaost här i bloggen! I lunchrummet på jobbet är lasagne paketerad i pappförpackning hårdvaluta. I alla fall för vissa, som har klippkort på Lidl och är storkonsumenter av Gustavs Lasagne från något prefab-märke. Nu ska jag inte kasta sten i glashus, jag åt också prefablasagne från papplåda idag, och den var ju inte så att man ställde sig upp och gjorde vågen direkt. Då är det bättre med hemlagad lasagne som smaksatts med färsk rosmarin och toppats med grekisk fetaost!
Lasagne med fetaost och rosmarin, ca 5 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 msk kalvfond
0,5 dl Heinz chilisås
ca 4 msk färsk, hackad rosmarin
1-2 pkt färska lasagneplattor

Ostsås

ca 7 dl mjölk, 3% (byt gärna ut en tredjedel av mjölken mot grädde)
3 msk smör
2-3 msk mjöl
minst 200 g fetaost
grovmalen svartpeppar
Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs i olivolja eller smör i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll i krossade tomater och övriga ingredienser, och låt puttra medan du gör ostsåsen. Till ostsåsen – smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med lite i taget av mjölken så att du får en fin redning. När all mjölk är i och såsen har en lite tjockare konsistens, ta av kastrullen från värmen, smula i det mesta av fetaosten och dra några varv med pepparkvarnen.
Varva sedan köttfärsröra med ostsås mellan de färska lasagneplattorna i en ugnsfast form, det översta lagret ska vara ostsås. Smula lite fetaost på toppen, och gratinera i mitten av ugnen på 225 C i ca 20 minuter till osten har fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.
2 februari, 2011

11 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration