Lasagne
Den här lasagnen är smidig tack vare att ostsåsen inte behöver kokas upp, man kan bara röra ihop ingredienserna till ostsåsen i skål, och sedan sleva ner den i lasagneformen. Det här receptet är anpassat till en stor lasagneform, men det går lika bra att halvera till mindre former:
Köttfärssås till fyllning
1-2 pkt färska lasagneplattor
5oo g nötfärs (alt. blandfärs)
1 gul lök
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 pkt krossade tomater
1 tsk sambal oelek
gärna några blad färsk basilika alt. timjan eller oregano
salt och peppar
Ostsås:
2 burkar ricottaost (totalt 500 g)
2 pkt färsk mozarella (totalt 250 g)
2 dl riven parmesanost (minst)
1 ägg
lite muskotnöt
salt och peppar
Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna, bryn i lite smör i en stund. Häll i köttfärsen och bryn lite till. Häll i de krossade tomaterna och kryddorna. Låt småputtra medan du gör ostsåsen.