Andra Vintips

Lätt som en fjäder

Då var det tisdag och vintipsardag igen! Vad fort veckorna går. Idag tipsar jag inte om ett klassiskt vin, utan om ett ”nästan-vin”. Alkoholfria viner blir allt populärare, och för varje år tycker jag att man ser fler av dem på Systembolaget. Men just i gränslandet däremellan finns det inte så mycket att välja på. Öl är ju standard att det finns i olika styrkor som lättöl, mellanöl och starköl, men inte när det kommer till vin. När jag bodde i Tyskland brukade mina tyska tjejkompisar beställa ”weissweinschorle” när vi gick ut, vilket är vitt vin utspätt med mineralvatten. Om man inte vill få i sig så mycket alkohol för aftonen så är ju det ett ganska bra alternativ. För ibland kan det ju hända att man varken vill ha alkoholfritt vin eller ”riktigt” vin, och då är de här nya lättvinerna ett prima mellanting, med sina 5,5% i alkoholhalt. Och mycket godare än weissweinschorle.

Jag ska dock erkänna att det var med viss skepsis som jag provsmakade dem, men jag fick snabbt ändra uppfattning. Visst, de är inga ”riktiga” viner, men som testpanelen (familjen med andra ord) uttryckte det; godare än alkoholfritt, och lyxigare än läsk. Mamma har redan varit på Systemet och handlat sig ett eget exemplar. Billigt är det också, tack vare den låga alkoholhalten. För 39 riksdaler får man sig en flaska ”Light as a feather”, som vinet heter. Det finns som rosévin och som vitt vin. Båda vinerna är riktigt goda, men om jag måste välja väljer jag nog det vita. Det smakar lite närmre den ”äkta varan”, speciellt när man dricker det som sällskapsvin.

11 juni, 2013

5 kommentarer

  1. god afton! drack mycket alkoholfritt under graviditeten men tyckte aldrig det var något att ha. jag undrar i ditt kladdkakerecept med lakrits – kan man ersätta honungen med något för de som är allergiska? din blogg är den bästa matbloggen och jag kikar in varje dag! så goda recept med lite annorlunda smaker – I love!

  2. Hej Anna! Vad kul att du gillar bloggen! 🙂 Det där med honung är inte så noga, kör på en matsked socker istället. Lycka till med kakan!

  3. Vilket bra alternativ! Jag gillar vin, men ibland vill man ju inte dricka för mycket (men ändå kunna sitta med ett glas ganska länge), då kan det ju vara ett bra alternativ!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration