Andra Efterrätter

Lavendelpannacotta med vit choklad

Det här är den godaste desserten jag lagat på länge! Jag älskar efterrätter och kakor som smakar lavendel. Den här pannacottan smakar väldigt likt lavendelglassen som jag gjorde för några veckor sedan, men eftersom det är en pannacotta så går den mycket snabbare att göra. Det här receptet räcker till 4 portioner:

4 dl vispgrädde
2 msk torkade lavendelblommor
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Mortla lavendelblommorna lite för att få fram smaken lite extra, och lägg dem i en kastrull. Häll på grädde och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Låt koka upp, och sila sedan bort stången och blommorna. Fröna glider genom silen, så de kommer med i pannacottan ändå. Häll tillbaka gräddsmeten i kastrullen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Garnera gärna med några penséer eller några andra ätbara blommor.
9 april, 2010

10 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration