Lavendelpannacotta med vit choklad
Det här är den godaste desserten jag lagat på länge! Jag älskar efterrätter och kakor som smakar lavendel. Den här pannacottan smakar väldigt likt lavendelglassen som jag gjorde för några veckor sedan, men eftersom det är en pannacotta så går den mycket snabbare att göra. Det här receptet räcker till 4 portioner:
4 dl vispgrädde
2 msk torkade lavendelblommor
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Mortla lavendelblommorna lite för att få fram smaken lite extra, och lägg dem i en kastrull. Häll på grädde och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Låt koka upp, och sila sedan bort stången och blommorna. Fröna glider genom silen, så de kommer med i pannacottan ändå. Häll tillbaka gräddsmeten i kastrullen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Garnera gärna med några penséer eller några andra ätbara blommor.
flickan & kakorna
9 april, 2010 at 3:17 e mVackert!
Tulipan´s bakverk
9 april, 2010 at 3:22 e mMen åhh så gott det där såg ut 🙂
Har du egna lavendelblommor eller köpt på burk?
sana
9 april, 2010 at 6:59 e mfint som alltid!!
ha en bra helg…. ;=)
Remsan
10 april, 2010 at 3:29 f mNi är så duktiga du och Olof – vilket team! Kram.
Daniella - BakeCake
10 april, 2010 at 7:58 e mDet där såg ju otroligt gott ut! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram
Susie i köket
10 april, 2010 at 8:53 e mÅh, så fint det ser ut, och gott!
Anna
12 april, 2010 at 10:38 f mMmm ser jättegott ut, jag bara älskar lavendel!
passionforbaking
12 april, 2010 at 11:27 f mSer godt ut. Var ikke klar over at man kan spise torkade lavendelblomster.
skall jammen lage sånt.
Sandra
13 april, 2010 at 9:57 e mVilken härlig bild! =)
Elisabet
14 april, 2010 at 2:45 e mHur gulligt som helst! Hääärligt recept, det här måste prövas!!