Andra Tips

Le Chef – en underbar matkomedi!

Igår hyrde vi en alldeles underbar kock-komedi på dvd; Le Chef. Filmen är fransk, och jag måste erkänna att jag rent generellt har mina fördomar mot franska filmer. Jag är av åsikten (eller snarare fördomen) att franska filmer kan vara lite …svåra. Precis som jag inbillar mig att en stor del av Frankrikes befolkning kan vara lite svår. Min bild av fransmän är att de sitter på uteserveringar, dricker café au lait, äter en croissant och röker ett paket cigaretter, samtidigt som de bläddrar i ett prasslande exemplar av Le Monde. Ibland tittar de upp från tidningen, rynkar pannan lite och ser extra svåra ut.

Men den här filmen är långt ifrån svår, den är hjärtlig och rolig, och handlar om en Michelinkock som hotas bli av med en stjärna för att han är för konservativ och gammalmodig. Då möter han matälskaren Jacky som hittills bara fått laga mat på diverse väghak, där han får sparken på löpande band då han vägrar servera pommes och fel vin till maten, och syltornas ägare inte förstår det fina i att servera zucchiniskum. De börjar jobba tillsammans, och det blir riktigt roligt. Ett måste för den matintresserade!

23 februari, 2013

12 kommentarer

 1. Åh, låter som något jag skulle gilla. Men frågan är om jag får Lars till det. Han gillar hårda actionrullar med massa biljakter och våld… Nej, inte riktigt kanske 😉

  Kram kram

 2. Vilket bra filmtips, absolut en rulle som ska hyras (eller säger man kanske skiva eller nåt nu för tiden?).

  Eftersom Håkan av någon anledning ibland får för sej att han kan franska och har franskt blod flytande i ådrorna så ser han extra mycket fram mot att få se filmen…
  Fast det låter mest som Joey i Vänner-avsnittet där Phoebe försöker lära honom franska… "åh de fuff"!

  Hoppas ni har en bra helg,
  kramar

 3. Hej! Jag har också sett filmen och tyckte om den lika mycket som du. Den var så härligt glad och positiv. Rolig också för den delen! Passar perfekt för oss alla foodies. 🙂 Själv gillar jag franska filmer – kan rekommendera en som jag såg för ett tag sedan. Les émotifs anonymes hette den och den är helt underbar – inte svår alls. Gillar förresten dina recept och dina fotografier! Ha en skön lördagskväll!

  1. Hej Lotta! Vad kul att du också gillade filmen. Jag ska hålla utkik efter den som du tipsade om. Sen måste jag hyra den där franska filmen "En oväntad vänskap" också, som alla säger ska vara så bra.

  1. En del fördomar är ju inte helt obefogade. Har man försökt handla något inne på La Fayette så vet man att man i stort sett får be om ursäkt för att man vill handla något. 😉

 4. Åh! Bästa tipset! Tack! Jag för min del älskar franska filmer. i alla fall de som inte är för svåra! Och det där med kaffe i Frankrike har jag nog fått om bakfoten. Försöker gång efter annan att få till en beställning på en cafe au lait, men de fattar ju ingenting… /L

  1. Lena – att göra sig förstådd i Frankrike är nog inte det lättaste. Det är tveksamt om det ens hjälper att kunna franska. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration