Andra

Lediga dagar

Jag älskar lediga, lata dagar. Man borde vara ledig oftare, den här veckans upplägg är helt idealiskt. Jag ska höra efter med chefen imorgon vad han skulle tycka om att vi alltid jobbade halvdag på onsdagar och var lediga på torsdagar. Senast som almanackan bjöd på en ledig dag var i söndags, den tillbringade vi hemma hos mamma och Günter, som bor en promenad bort från oss.

Mamma och jag anser att de enda bruksanvisningar som är roliga att läsa är de som kommer med chokladkartonger. Garanterad feel good-läsning med lyckliga slut.

Efter att ha inmundigat en halv chokladkartong lägger vi oss på mage på mattan framför kakelugnen och fikar. Jag med en kopp gott kaffe, Bally med ett ben. Jag kan tänka mig att införa fler söndagar i veckan än bara en. Säg, fyra?

15 Kommentar

 1. Emma

  6 januari, 2011 at 6:35 e m

  Jag tycker att man kan ha en dag till på helgen, fyra dagars jobb blir tillräckligt 🙂 Och sen kan man sluta tidigt dagen innan helg 😉 Apropå lyckligt slut… Då ska man kolla på gamla filmer. För alla nya slutar ju olyckligt. Det var bättre för 😉

 2. Kaksmulan

  6 januari, 2011 at 7:00 e m

  Jag håller med du!! Lycka till med chefen imorgon ;)! Här firas inte trettondagen men jag tror det får bli en liten annansdagtrettondags middag här imorgon. Alla tillfällen att fira, och äta och dricka gott..Kommer ju ändå inte att hinna i bikiniform i tid för semestern ;D

 3. Cupcakesfluffan

  6 januari, 2011 at 8:06 e m

  Man skulle alltid vara ledig måndag eller fredag, 4 dagarsveckor är perfekt, nu är jag iofs mammaledig så då märker man ju inte av helgdagarna på samma sätt som när man jobbar mer än att sambon är hemma mitt i veckan 🙂

 4. Tina´s Mat

  6 januari, 2011 at 8:39 e m

  Jag tycker att man alltid kan vara ledig! 🙂

 5. Daniel

  6 januari, 2011 at 8:46 e m

  ojoj flera sådana dagar för alla!!!

 6. charlotta

  6 januari, 2011 at 11:16 e m

  my god, vad gott. jag går just nu på sugar detox men det enda jag vill är att ta den där chokladkartongen, sätta mig i soffan och äta upp allt typ direkt. gimme gimme gimme.

 7. Vanessa Figueras Björk

  7 januari, 2011 at 7:10 f m

  Måste säga att den där chokladen såg ruskigt god ut, vad var det för ask?

 8. Helena

  7 januari, 2011 at 9:08 f m

  Chokladen kommer från Lindt, ovansidan på asken var vit och så stod det Lindt i guld (tror jag) på den. Riktigt bra chokladkartong! Jag kan varmt rekommendera pralinerna i smakerna Pistage och Crème Brulée!

 9. Malin

  7 januari, 2011 at 11:07 f m

  Håller med, att läsa vilka bitar man ska stoppa i sig härnäst är bäst :-)!
  Jag tillhör dom som utan problem skulle kunna ha söndagar varje dag om bara ekonomin tillät, då skulle jag BARA göra sånt jag älskade, d.v.s umgås med familjen, hundarna och skaffa en häst!
  Du, jag tror vilka jobb som helst skulle funka men han är utbildat tekniker, kan data och är jävligt ambitiös 😉 är nog bara kroglivet vi båda är klara med och jag är ju hemma med kenneln så det är ju bara ett jobb som behövs, bara det är välbetalt,hihi
  Kram

 10. Jenny

  7 januari, 2011 at 11:28 f m

  Svar: Ja den var riktigt bra, första gången jag såg den igår, och skulle lätt kunna se om den någongång 🙂

 11. Mamma Mimmi

  7 januari, 2011 at 11:41 f m

  Jag som hatar instruktionsböcker är benägen att hålla med er. Det var längesedan jag högg in på eb rejäl chokladask – mmmm!

 12. Erika - Bakglädje

  7 januari, 2011 at 11:44 f m

  Jag håller med, fler lediga dagar skulle inte vara fel. Jag har turen att vara ledig idag på klämdagen så jag njuter maximalt.

 13. Erka Perka

  7 januari, 2011 at 8:15 e m

  Jag ääälskar lediga, lata dagar! 😀 Sköna bilder.

 14. Junitjej

  8 januari, 2011 at 2:21 e m

  Lediga, sköna och lata dagar är underbara!

 15. Cissi

  11 januari, 2011 at 12:44 e m

  Vad skönt det skulle vara om man kunde vara ledig oftare (med samma lön) och hinna med att "fånga dagen" lite mer 😉
  Men nu kör vi på "oxveckorna" tills nästa ledighet…påsk!

Lämna en kommentar