Jul

Lingon- och pepparkaksglass

Den här juliga glassen är gjord på precis samma recept som lingon-och pepparkaksmoussen, jag testade att frysa överbliven mousse, och det blev en ljuvlig juleglass! Eller parfait eller vad man nu vill kalla det. Den tar slut så fort ändå, så det kvittar faktiskt. Till en 6 portioner behövs följande:

4 dl vispgrädde
4 ägg
4 msk rårörda lingon
2,5 dl krossade pepparkakor
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk florsocker

Vispa grädden. Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med florsockret, och vispa ner äggulorna i grädden. Rör ner rårörda lingon, pepparkakskryddor och pepparkakssmulor i gräddsmeten. Vänd ner de uppvispade äggvitorna i smeten, och häll upp allting i en frysbar fom. Låt frysa i minst 4 timmar.

Imorgon ska Emmy-Remsan och jag vara med i radion igen! Vi ska göra julgodis i hennes kök (jag ska försöka att inte riva stället) mellan kl 10.00-13.00. Vi kommer att prata lite i pauserna mellan musiken som spelas.

5 december, 2010

13 kommentarer

  1. Mums och fint glas Orrefors? kram en som har två veckor kvar av Moskva äventyret och hemvänder sedan till Hjo! Sofia och lycka till på radion : ) kul!

  2. Ska jag testa!
    Har nu provat att göra dina praliner, farligt goda och mycket uppskattad gå-bort-present!! Så himla roligt att göra med när mnaa får så fint resultat. Sen älskar jag ju pyssel av allt slag, så det blir extra roligt at lägga dem i en fin ask med silkespapper så känns det huuur lyxigt som helst!!
    Ska testa att smaksätta med chokladdryckspulvret från åre chokladfabrisk som vi köpte på Kahl's idag, sen tänkte jag testa att göra med chili/choklad, några med lite glögg, kanske pepparkakskrydda.. 🙂

  3. Tror jag just bestämde dessert för juldagen ;). Ser supersmarrig ut!
    Lycka till p radion imorgon. Kan du inte lägga in en länk till programmet på internet. Skulle vara roligt att lyssna på er.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration