Lingon- och pepparkaksmousse
Det här är smarrigt och smakar jul! Det serverade jag på mitt advenstfika igår, och det fick finfina omdömen. (Gästerna vågar väl inte säga annat, det blir ju så dålig stämning om man häcklar maten när man är bortbjuden… 😉 Det här receptet räcker till 10 små formar med mousse, jag har använt IKEA:s små värmeljuslyktor.
4 dl vispgrädde
4 ägg
4 msk rårörda lingon
2,5 dl krossade pepparkakor
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk florsocker
Krossa pepparkakorna, gärna i en mortel ifall du har någon. Det har inte jag, så jag fick muddla mina pepparkakor med min drinkmuddlare. Man tager vad man haver. Vispa grädden i en bunke, och separera äggen och vispa upp äggvitorna ihop med florsockret i en annan bunke. Vispa ner äggulorna i grädden. Rör ner de rårörda lingonen och pepparkakskryddorna i gräddsmeten, och ös ner pepparkakssmulorna. Rör ner de uppvispade äggvitorna och blanda. Häll upp i små formar och låt stelna till lite i kylen, gärna över en natt.
Santa Maria har en hyvens färdigblandad pepparkakskrydda. Det kanske de har haft länge, men jag har precis upptäckt den. Ifall man inte får tag i den går det lika bra att blanda lika mängd av malda nejlikor, ingefära och kanel.
Vilket toppenbra recept, nu vet jag precis vad jag sak bjuda på för adventsfika till helgen 🙂 Kram Emelie
Ser och låter jättegott! Gillar din nya rubrik/bild på bloggen. Kram Emmy.
Håller med Remsan, superfin bild upptill!!! SMART att använda ljuslyktorna ju, att jag inte tänkt på det! Såna har man ju en del 😉 Ha en bra dag! Kram Anna
Hej!
Det ser jättegott ut och enkelt att göra,
Hoppas att det är okey, att jag lånar receptet?
MVH/Ingrid
Kan lova detta e urgott!
Det blir julaftons efterrätt.Förresten letar ni kryddor av alla de slag?
Besök Borgeby kryddgård,sååååå härligt,och en jättego tjej,eva tror jag hon hette.
Det är bara att shoppaloss…………
GOD JUL