Andra

Lite om bloggen

Vad glad jag är att ni är så många som hittar hit till bloggen varje dag. Och fler blir ni, vilket känns jättekul! Jag gillar verkligen den nya designen på bloggen, och nu när den “nya” sidan varit aktiv ett tag gör det att den börjar fungera bättre i sökningarna på Google. Men skulle det vara så att ni söker efter ett recept på Google som brukar länka er direkt till rätt recept här på bloggen, och det inte skulle fungera, för det kan fortfarande hända, och då främst när man gör sökningar på mobiler och surfplattor – prova då att bara skriva in det ni söker efter direkt i sökrutan här på bloggen, till höger. Den funkar jättebra, och ni kommer direkt till receptet. Andra säkra kort för att hitta ett recept om länkarna skulle ha brutits och ännu inte hittat rätt, är att använda kategorierna. Letar man efter en pasta så finns den garanterat i kategorin pasta. Men vet man att det är fredagspastan (episkt recept för övrigt) man söker efter går det snabbast att bara skriva det i sökrutan.

Jag kommer att satsa ännu mer på bloggen framöver, och har som ni säkert märkt börjat göra lite fler sponsrade inlägg. Sådant gör att jag kan satsa ännu mer tid på att skapa innehåll till bloggen, och jag hoppas att ni ska finna inspiration i de inläggen också. Annars skulle jag inte göra dem, jag är noggrann med vad jag lägger ut på bloggen. Skumma nätcasinos och storköksförkläden i polyester så fula att klockorna stannar har ingen plats här på bloggen. (Tur att jag tackade nej till de där förklädena, ändå.)

På tal om inspiration kommer jag att börja med ett par nya kategorier här på bloggen – den ena är Guldkorn ur arkivet, där jag helt enkelt grävt fram och blåst liv i något himla trevligt jag gjorde för x antal år sedan då jag hade gott om tid och dessutom fick sova om nätterna. Jag har ju bloggat sedan 2009, så det finns hur mycket som helst i arkiven som ni och jag har glömt bort. Tänk att jag till exempel bemödade mig med att koka en karamellsås att doppa Stiltonost i, för att sedan lägga på kex? Rätt gott, ändå.

En annan kategori blir Veckans inspiration, som kan vara vad som helst som jag anser vara inspirerande och värt att tipsa om – en kokbok, en tidning, en annan matblogg, en podcast… Har ni några tips något ni vill läsa om i den kategorin får ni gärna höra av er! Eller ifall ni har övriga önskemål på sådant ni vill läsa om, tveka inte att maila mig!

12 Kommentar

 1. Ami Lundin

  9 november, 2017 at 4:38 e m

  Hej Helena! Så bra det låter med både Guldkorn o Veckans inspiration- längtar redan efter att få ta del av allt.
  Kram!

  1. Helena

   9 november, 2017 at 8:38 e m

   Tack Ami! Vad roligt att höra, det glädjer mig! 🙂 Stor födelsedagskram!

 2. Marija

  9 november, 2017 at 5:51 e m

  Hmm, vill minnas att förkläden ändå gick hem hos visa läsare om jag inte missminner mig😋.

  1. Helena

   9 november, 2017 at 8:37 e m

   Haha, just det ja! 😉

 3. Karin

  9 november, 2017 at 6:41 e m

  Va härligt att du blåser nytt liv i bloggen! En potentiell vinnare av stora Matbloggspriset! 😘

  1. Helena

   9 november, 2017 at 8:37 e m

   Vad gullig du är Karin! Såg att Diadonna vann i år, hon är ju jätteduktig! I övrigt tycker jag att det har varit många vinnare i olika kategorier de senaste åren som man aldrig har hört talas om. Skulle gärna vilja gå på mässan nästa år. 🙂

 4. Helen

  9 november, 2017 at 8:05 e m

  Jag gillar din blogg precis som den är. Du bjuder på dig själv och skriver välformulerat!

  1. Helena

   9 november, 2017 at 8:35 e m

   Tack Helen för jättefin feedback, och tack för att du läser! 🙂

 5. Lena

  10 november, 2017 at 9:49 f m

  Jag har nyligen upptäckt din blogg och måste bara få berömma den. Dina recept är toppen och vilka underbara bilder du tar. Håller med Helen, du skriver så välformulerade texter som också ofta innehåller en rolig knorr. Jag återkommer gärna till din blogg.

  1. Helena

   10 november, 2017 at 10:09 f m

   Tusen tack Lena för dina fina ord! Vad glad jag blir, och vad kul att du hittat hit! Tack för att du läser. 🙂 Kram!

 6. Mojjen

  13 november, 2017 at 7:10 e m

  Tjoho! Vad roligt med mer blogg. Vad kul att få se lite gamla favoriter igen, du har rätt i att det har hunnit bli många bra recept genom åren! Kram

  1. Helena

   13 november, 2017 at 8:22 e m

   Visst finns det gamla favoriter! Kanske något ur Råttans kokbok, till och med? 😉 Kram!

Lämna en kommentar