Andra, Kokböcker

Loppisliv och lemonad

Idag har jag varit i Skåne med jobbet, som ni som följer bloggen som Facebook-gillare säkert redan har lagt märke till. Eftersom Starbucks öppnade i Malmö för några dagar sedan var vi enligt mig helt enkelt tvungna att göra ett snabbstopp där och köpa latte med karamellsmak. Priserna på Starbucks är omotiverat höga, så det är ju en himla tur att jag inte bor i Malmö, jag skulle ruinera mig fullständigt.

Kvällens läsning -för att skriva något som relaterar till bilderna ovan – är den rara lilla boken Loppisliv och Lemonad, en bok som passar alla som gillar att fynda på loppis och att baka. Själv hör jag absolut till målgruppen, jag älskar att gå runt och drälla på loppisar och baka. Dock ej samtidigt, det kan bli lite svårt med logistiken.

Ha nu en fortsatt trevlig onsdagkväll!

8 Kommentar

 1. ♥Linda♥

  29 februari, 2012 at 8:43 e m

  Hej!

  Jag satt häromkvällen och tittade på dina inlägg om Öland. Jag inser att det finns massor med pärlor som vi inte visste om. Tack för det, nu har vi massor med nya spännande platser att utforska till våren/sommaren. På tal om loppisar så älskar jag också dessa, finns det några speciella som du kan rekomendera? Jag lyckas alltid hamna på dem som antingen mest består av skräp eller dyra som skam. Vi håller till i Gillsättra vid Glömminge på somrarna.
  /Linda

 2. Ekenäsliv

  29 februari, 2012 at 10:32 e m

  Vilken jättefin bok det verkar vara!!!
  Hmm, jo man blev ju lite kinfunderad du du hade hittat på när du skrev "Festsvampar" 😉
  Ha de fint!
  Kram Anna

 3. Noomie

  29 februari, 2012 at 10:37 e m

  Starbucks… är det inte överskattat? har aldrig provat men jag bara funderar om det är så bra som alla säger ;D

 4. Anna

  1 mars, 2012 at 8:44 f m

  Visst har vi underbart väder i Malmö idag? 😉 Kram på dig!

 5. barasomlinnea

  1 mars, 2012 at 3:01 e m

  Haha, jag läste först "Latte med kantarellsmak". Nog är både svamp och kaffe underbart, men tillsammans… 🙂

 6. Helena

  1 mars, 2012 at 6:40 e m

  Linda – vad kul att jag kunde bidra med lite Ölandsinspiration! 🙂 Loppisar på Öland är väldigt spontana, det finns få fasta loppisar som man kan lita på alltid finns. En av dem är stenladan i Algutsrum, och en annan är Coola Loppan vid väderkvarnen vid ICA Almérs mellan Färjestaden och Torslunda. Annars är det bara att köra längs med vägarna, så skyltas det om små loppisar till både höger och vänster på sommaren. Sträckan på östra sidan mellan Gårdby och upp mot Borgholm och fortsatt norrut bjuder på en hel del. Där kan man även köpa lammkött från gård och titta på en liten karamellfabrik.

 7. ♥Linda♥

  1 mars, 2012 at 7:02 e m

  Tack för ditt svar! Nu längtar jag mer än någonsin efter att packa väskorna och dra iväg till ön. Blir kanske en tur i påsk eller någon av långhelgerna som kommer i vår.
  Ha det så skönt!
  //Linda

 8. Moma/Moma's Kitchen

  5 mars, 2012 at 9:57 f m

  Tjusig garderob, i storlek med min lägenhet 🙂
  Vilken fin bok, tror även jag hamnar i deras målgrupp!

Lämna en kommentar