Andra, Drinkar

Lördags-Margarita

Trevlig helg på er allihopa! Visst är det underbart med helg när vårsolen skiner? Idag har jag gått en hundpromenad med mamma och våra små vovvar, och just nu har jag en plåt kanelbullar på jäsning i köket. Ikväll väntar middag med goda vänner. Eftersom det rent generellt är en sådan trevlig lördag, tänkte jag bjuda på ett drinktips till kvällen. Den här Margaritan skakade Olof ihop till ett matreportage som vi hade i tidningen häromveckan. 
Margarita, 1 st
5 cl sockerlag
4 cl pressad limejuice
1 cl pressad citronjuice
3 cl tequila
2 cl triple seq
isbitar
———-
Dekoration:
citron
salt
Börja med att koka upp lika delar socker och vatten i en kastrull, t ex 1 dl vatten och 1 dl socker, och låt svalna. Pressa lime och citron. Förbered tequilaglaset med att vända det uppochner och dra en citronskiva runt glasets övre kant, och sedan doppa det i salt upphällt på tallrik. Skaka samman tequila, triple seq, lime- och citronjuice samt sockerlag ihop med några isbitar, och sila ner Margaritan i det dekorerade glaset.

8 Kommentar

 1. Sofia

  5 april, 2014 at 1:44 e m

  Åh så gott! Synd att det började regna nu till helgen där jag bor, när det är soligt finns det ju inget bättre än en svalkande drink 🙂

  1. Helena

   6 april, 2014 at 6:58 e m

   Äh, det är nog lika gott ändå. 😉 Kör hårt!

 2. Anonym

  5 april, 2014 at 2:18 e m

  Vilken häftig bild….kram Lena Färjestaden

  1. Helena

   6 april, 2014 at 6:58 e m

   Tack Lena! Ska framföra det till fotografen här hemma. 🙂

 3. Mårtenssons kök

  5 april, 2014 at 3:24 e m

  Här sitter vi just faktiskt och sippar på vars en hallonmargarita och slökollar (okej, Håkan stenglor!) på närkontakt av tredje graden! En lördagseftermiddag helt i den Mårtenssonska andan:)
  Hoppas ni får en härlig kväll med lyckad bjudning,
  kramar

  1. Helena

   6 april, 2014 at 7:18 e m

   Trevligt! Hoppas att ni hade en mysig kväll igår, vi hade det toppen hos våra vänner, vi blev bortskämda med riktigt god mat. Det är SÅ härligt att bli bortbjuden på middag! Kram på er!

 4. Erica

  6 april, 2014 at 4:44 e m

  så gott det såg ut

  1. Helena

   6 april, 2014 at 6:59 e m

   Jag har inte smakat den själv, men den luktade väldigt gott! 🙂

Lämna en kommentar