Andra Efterrätter

Louises pannacotta

Ja, så här kan det gå om man råkar ställa ner sin pannacotta på husses nyfyndade loppisstol. Då kommer det snabbt någon trippande på raska små tassar och visar sitt intresse. Den här pannacottan (och två till) hade Louise med sig till oss en kväll, och den var riktigt god. Den är gjord på gelésocker, vilket verkar vara ett väldigt smidigt alternativ till gelatinblad som jag alltid använt. Konsistensen var perfekt! Den här pannacottan är toppad med pepparkaksbitar, men Louise hälsar att det blir precis lika bra med hallon eller blåbär, eller vad som är i säsong för tillfället. Recept för 4 personer:

 • 4-5 dl vispgrädde
 • 1 dl gelésocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • bär eller kakbitar till garnering
Blanda alla ingredienser och låt dem koka upp i en kastrull. Koka i ca 1 minut. Lägg bär eller kakbitar i botten på portionsformar. Häll upp pannacottan i formarna och låt stelna i några timmar i kylen.
22 januari, 2010

5 kommentarer

 1. Tycker mig känna igen det där 😉 och det är inte direkt smygande utan på nåt konstigt vis känner de på sig det direkt o kommer rusande!!! Det är väl för underbart med djur! Trevlig helg Helena!

 2. Haha! Jag är glad att min katt är totalt ointresserad i allt ätbart förutom sina egna kulor, glass och räkor. Man får ha sina egna saker ifred då. Men hemma hos mamma och pappa läggs allt ätbart på höghöjd, deras borderterrier är helt galen i precis allt förutom korv och kött.

 3. Vad söt han är din hund jag förstår att han gillar mattes mat och efterrätter.
  Jag gillar både matte o hennes underbart goda mat för att inte tala om dessa efteräter. YES
  Kram Svärmor

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration