Andra Öland

Lunch och fika på Skördefesten

Ta för Guds skull inte med er fikakorg på skördefesten, det finns godsaker att få tag i överallt på den öländska landsbygden den här helgen! 🙂 Till lunch serveras den klassiska ölandsrätten kroppkaka på ett flertal ställen, och för garanterad utdelning brukar vi stanna till antingen i Eriksöre eller i Arontorp och äta nylagade kroppkakor, och de brukar smaka alldeles förträffligt.

När fikatarmen suger lönar sig alltid ett besök till jättehärliga Gårdby Café och Lanthandel, där hembakta kakor blandas med gammaldags inredning, som man dessutom kan handla av. Det här är en helg där man garanterat inte behöver gå hungrig!
2 oktober, 2010

5 kommentarer

  1. Arontorp! Det ligger nära Ölands folkhögskola där jag gått! I arontorp kan man ju köpa pumpor också som du vet 🙂 Gick alltid förbi deras butik när jag var på väg till matbutiken för att handla. Minns jag fel, men de sålde blommar där med?

  2. nu har jag varit på massa matbloggar som får gå på fin öländsk skördefest och nu undrar jag varför har inte göteborg en fin öländsk skördefest? det ska jag införa!

    psst, jag åt också findus till middag i torsdags. fast deras frysta falafel, så jag är inte ett dugg bättre själv. himla bra den där findus ändå 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration