Andra Pasta Vardag Vegetariskt

Macaroni & cheese

God fortsättning på er! Hoppas att ni alla har fått en fin start på det nya året. Själv inledde jag morgonen på årets första dag med att hitta ett paket bacon i en av kökslådorna som Olof i ett förvirrat skede några kvällar dessförinnan lagt ner där. Det är tjusningen med att vara en trött och förvirrad småbarnsförälder, alla fynd man gör. Nyårsafton blev lugn här hemma, dels med små barn och sedan även med tanke på Bally, som alltid är väldigt rädd för alla smällare och fyrverkerier. Vi åt plankstek, badade bebisen och sov när vi kom åt.

Och snart är det ju helg igen! Den som inte har några matplaner kan ju alltid testa det här receptet på macaroni & cheese. För en lite matigare gratäng, testa gärna att lägga till bacon eller skinka.


Macaroni and cheese,
4-5 portioner

400 g makaroner
150 g gräddost
150 g gruyèreost
2 skorpor
Ca 10 cocktailtomater
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
En stor klick smör att steka i
1 röd chili
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
0,5 msk mjöl
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 275C. Koka pastan. Riv de båda ostsorterna,
ställ åt sidan. Krossa skorporna, hacka tomaterna och ställ åt sidan. Hacka
löken, pressa vitlöken och bryn lätt i smöret. Hacka chilin och bryn även den.
Rör ner gurkmejan och mjölet och häll på mjölken, och rör snabbt medan det
tjocknar. Ta från värmen och rör ner osten, rör tills osten smält. Rör sedan
ner crème fraiche och hackade tomater. Häll den kokta pastan i en smord form,
bred ostsåsen över pastan och toppa med de krossade skorporna. Gratinera i
mitten av ugnen tills skorpsmulorna fått färg, detta tar bara 2-3 minuter. 

3 januari, 2017

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration