Andra, Vardag, Vegetariskt

Majs!

Jag fortsätter på temat att enkelt är gott. När det gäller sommarens grillning, så kan jag bara inte vara utan majs! Jag brer på smör som får smälta, och häller på salt. Jag äter så mycket majs när vi grillar att jag blir mätt på den och inte orkar köttet och potatisen. Jag längtar till framåt höstkanten när man kan köpa öländsk majs, den är så otroligt söt och god att det inte är klokt. På den här bilden har vi kokat majskolvar, gnidit in dem med lime och sedan saltat dem, precis som de serverades i Indien. Men om jag måste välja mellan lime och smör så väljer jag nog ändå smör…

9 Kommentar

  1. Emma

    21 juni, 2010 at 5:54 e m

    Majs är så gott! Och lime med. Men jag föredrar nog också med smör 🙂

  2. Håkan och Anki

    21 juni, 2010 at 6:48 e m

    Vi har semestrat i Bulgarien ett par gånger och där säljs det majs i vart och vartannat gathörn, kanske ett land för dej…
    Minns att när jag var liten så hade vi med råa majskolvar till skolan istället för frukt, när det var säsong.

  3. Remsan

    21 juni, 2010 at 7:03 e m

    Åh, samma här! Hela familjen är tokig i majs, med massor av smör på! Så det går ett gäng kolvar när vi äter majs… Barnen vill också ha hela kolvar, gud nåde om någon skär loss majsen, även om de knappt kan bita på kolvarna.

  4. Yasemin

    21 juni, 2010 at 8:37 e m

    Jag hade också valt smör. 🙂 Så gott med smör som smälter på majsen. Mums…ska se till att äta majs snart. Blev riktigt sugen.

  5. charlotta

    21 juni, 2010 at 9:29 e m

    oh yes, smör på majskolvar är ett måste! och grill och majskolvar är en oslagbar kombination. mmmm.

  6. missfranklincooking

    22 juni, 2010 at 4:09 f m

    åhå, lime på majs, måste prova, är helt inne på att lime måste funka till allt just nu 🙂 kram

  7. madde

    22 juni, 2010 at 8:43 e m

    Jag måste även passa på att tipsa dig om min nya tävling, där du kan vinna ett förekläde helavägen från Carolyn´s Kitchen i LA, du har bla kunnat se dessa i "Svenska Hollywood Fruar"

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/june/tavling-i-sammarbete-med-carolyn-s-kitchen.html

  8. Gottegrisen

    23 juni, 2010 at 8:58 e m

    Tipset att rulla dem i paprikapulver och parmesanost har jag läst om men inte hunnit testa själv än. Det skulle kunna vara gott :o)

Lämna en kommentar