Vardag Vegetariskt

Majsplättar med fetaostkräm och morötter

Majsplättar med fetaostkräm och morötterHär har vi en snabbfixad, vegetarisk måltid där den salta fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar både varandra och plättarna som hand i handske. Snabbt går det också. Och billigt är det! Inte så mycket mer att tjafsa om, faktiskt.

Skriv ut

Majsplättar med fetaostkräm och morötter

Snabbfixade och billiga majsplättar där den salta fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar majsplättarna fint.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 30 min
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 stor burk majskorn (ca 340 g)
  • Lite salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • ———-

Fetaostkräm

  • 0,5 pkt fetaost
  • ca 23 msk crème fraiche

———-

  • Ca 12 st små morötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Skala morötterna och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i mitten av ugnen tills de blivit relativt mjuka, ca 20 min.

Mät upp mjöl och mjölk i en bunke och vispa samman. Vispa ner äggen och rör ner majsen, och krydda med salt och peppar.

Stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida, ca 2-3 st åt gången i stekpannan. Vispa samman fetaost och crème fraiche med elvisp, och servera en liten klick till varje portion ihop med morötterna.

10 november, 2017

2 kommentarer

    1. Tack Lotta! Det var jättegott, morötterna blir ju lite sötare när de ugnsbakas, och då passar de extra bra att doppa i den salta fetaostkrämen. Kände mig mycket vego-hipp när jag la upp tallriken. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration