Andra Butiker

Malins Delikatesser och Vilt i Kalmar

På Esplanaden i Kalmar finns sedan en tid tillbaka den mysiga lilla delikatessbutiken Malins Delikatesser och Vilt. Vi begav oss dit härom veckan när vi var på jakt efter närproducerat lammkött.

 Hyllplanen var fulla av godsaker från såväl den närmsta lokala regionen som från länderna kring Medelhavet.

Lyxig pasta trängdes på hyllorna tillsammans med oljor, knäckebröd, marmelader, chutneys och must…

 …och i små korgar låg det prima charkuterier och bara väntade på att vi skulle köpa dem!

Som vanligt ville Olof ha ölkorv. Vad jag gillar med den här butiken är att de blandar både lokala och utländska delikatesser, samt att det även går att få tag i goda charkuterier. I Kalmar finns sedan länge delikatessbutiken Gerdas Té och Kaffehandel, (och på senare tid även mysiga Kahls kaffe och te) men deras tyngdpunkt ligger precis som namnet antyder på just kaffe och té och delikatesser lite mer åt det sötare hållet, och just därför tycker jag att de här olika butikerna kompletterar varandra väldigt bra. Kalmar är rätt bra, faktiskt. Fastän det blåser, dialekten är ful och Kalmar FF får alldeles för mycket uppmärksamhet.

Som synes fick vi tag i vårt lammkött. Nästa gång jag besöker butiken ska jag köpa med mig lite italiensk korv, några praliner och en kaffe från deras Nespressomaskin. Har ni vägarna förbi Kalmar är butiken garanterat värt ett besök! Deras hemsida hittar ni här.

3 februari, 2011

11 kommentarer

  1. Ser jättemysigt ut!! Har faktiskt inte besökt den än, fast man bor i stan… Min sambo var där straxt innan jul och köpte en ostkaka, som var sååå god!!

  2. er region måste ju slå världsrekord i antal fina/mysiga butiker! göteborg känns genast jättetråkigt och jättefattigt på just sådana dära mys-butiker. eller så är det jag som har dålig koll :=)

    hoppas ni får en fin helg!

  3. Den har inte funnits jättelänge va? Jag bodde i närheten av kalmar för ca 3 år sedan. Jag kan inte minnas den här butiken. Kanske bara var jag som inte tittade runt så mycket 🙂 Iaf, sådana här butiker är underbara!

  4. Visst är butiken mysig. Jag har dock bara handlat i den en gång. Vi skulle ha rökt viltkött till jul, men det blev istället lite goda ostar och ett par salami.
    Hoppas ni får en trevlig helg.

  5. Har inte varit inne än, men det ser verkligen lockande ut! Ser oxå fram emot att vi ska få en saluhall i Kalmar. Det ska blir spännande o se vad dom kommer ha där. Jag tror att många har ett intresse av att stödja lokalt producerad mat (som jag fattat att det ska bla ska finnas där) Vi behöver blir bättre på att uppskatta o stötta den svenska matnäringen. Åk till Italien så får ni se på äkta matglädje. Men vi kan bli bättre o såna här ställen är en god start.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration