Andra, Kokböcker

Månadens kokbok – Allt i en gryta

Då var det dags för Månadens Kokbok igen! Den här månaden vill jag slå ett slag för duktiga matskribenten Lisa Lemkes nya, höstiga bok Allt i en gryta. Jag har tipsat om böcker av Lisa Lemke förut, och står fast vid mitt uttalande om att hon är en av de kokboksförfattare i Sverige som har bäst koll på det här med layout. Så självklart ska även bokens layoutare ha cred för boken, och det ska fotografen Magnus Carlsson också ha. Precis som titeln antyder är det middagar som får plats i en gryta som boken handlar om, men även maträtter där allt ryms i en form eller panna, både matiga anrättningar och sötare saker. Tacksamt på middagsbordet, med andra ord.

Här sitter syrran och bläddrar i boken, tillsammans med lilla Rose och Bally. Faktum är att de alla tre i den där fåtöljen är ganska hungriga av sig, så de hittar nog något att tillaga. I alla fall syrran, kan jag tänka mig.

9 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  16 oktober, 2013 at 8:09 e m

  Ska inhandlas snart, väntar bara in alla mina VAB-dagar… Har faktiskt en kväll till inbokad i hennes pizzeria i höst. Ska bli attans så nice. Den här gången utan barn, ska sitta där tills de slänger ut oss.
  Ps. Hon har inte svarat på mitt mail om bloggträff. Frågar henne igen när vi är där.

  Kram kram

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:13 e m

   Det låter som en plan! Kram!

 2. saltostil

  16 oktober, 2013 at 8:45 e m

  Alltid roligt med nya tips på kokböcker och jag måste också säga att du har ett underbart fint hår som gör sig perfekt i din fina fläta 🙂

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:14 e m

   Tack! Men det här är faktiskt syrran! 😉 Ska hälsa henne det, då blir hon glad! Kram!

 3. Sara på Vardag.nu

  17 oktober, 2013 at 10:30 f m

  Har också haffat den där boken och Lisa är verkligen en duktig matskribent. Och receptmakare också såklart. Jag testade fläsket med fänkål och rotfrukter (recept mitt i boken någonstans) – väldigt gott!

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:15 e m

   Åh, det ska jag prova då! Tack för tipset!

 4. Anonym

  20 oktober, 2013 at 6:58 e m

  Hej!
  Jag är glad som hittat din sida, älskar Öland o är där varje sommar o lite nu o då. Jag såg boken ovan, o jag som inte gillar att läsa recept, men brukar bli inspirerad av bilder, kan du inte ge några smakprov från boken, el får man kanske inte det. Ha så gott

  1. Helena

   21 oktober, 2013 at 3:15 e m

   Om jag lagar något från boken som jag gillar, så kommer jag säkerligen att lägga ut det. 🙂

 5. Katinkas Kitchen

  7 november, 2013 at 6:11 e m

  Klart man blir hungrig med sån (barn)lektyr…:)
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen

Lämna en kommentar