Andra, Kokböcker

Månadens kokbok – Delicious

Likt veckans vintips har kategorin Månadens kokbok också legat i träda, men nu kör vi på med Roy Fares och en hel skottkärra äpplen! Varför snåla? Månadens kokbok är “Delicious” med recept från proffskonditorn Roy Fares och foton av Wolfgang Kleinschmidt som brukar fota Leila Lindholms böcker. Båda de här herrarna kan sina grejer, och boken är en fest i höst- och vinterkänsla med Roy på hästar, Roy på höskullen och Roy som fikar. Men han kommer undan med vad som helst, för det är så bra gjort. Om man inte orkar baka något själv kan man nästan nöja sig med att krypa upp i en fåtölj med en kopp te och ett par köpekakor, och bara njuta av att bläddra i boken, den förmedlar tillräckligt med myskänsla ändå.

När vi ändå är igång och tipsar om Roy, kan vi lika gärna fortsätta. Hans bok United States of cakes som kom ut förra året är också riktigt bra, och även den en fest för ögat. Här är det mera Roy på stranden än i svenska höst- och vinterlandskap, och precis som namnet antyder är det amerikanska recept som gäller, med vackra tårtor, pajer, cupcakes och godis. Blir man inte sugen på sötsaker av att bläddra i den boken, ja, då vet jag inte vad jag ska säga.

6 Kommentar

 1. Hanna

  13 november, 2014 at 2:12 e m

  Vilken fin blogg, kom in här när jag sökte på saffransscones så jag tänkte pröva ditt recept ikväll 🙂

  1. Helena

   16 november, 2014 at 8:00 e m

   Hej Hanna! Vad kul! Hoppas att saffranssconesen blev goda!

 2. Ann-Sofi Matsafari

  13 november, 2014 at 2:34 e m

  Killen med lika underbara efterrätter som hans ögonbryn är feta ;-D

 3. Lenita från Bohuslän

  15 november, 2014 at 5:32 e m

  Vi!ka böcker…olala! Fastnade vid dessa böcker förra helgen då vi var i Göteborg…..pilade in i en bokhandel och såg båda hans böcker.
  Underbara bilder som man bara njuter av och recepten vill man bara dyka på direkt.
  Mycket bra val nu i höstrusket <3

  1. Helena

   16 november, 2014 at 8:01 e m

   Ja, hans böcker är verkligen fina, allihop! Ser fram emot att baka från dem. 🙂

Lämna en kommentar