Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Flippin’ burgers

Månadens kokbok-kategorin håller i sig! Jag är lika förvånad som ni över detta faktum. Augusti månads kokbok blir Jon Widegrens Flippin’ burgers med foto av Björn Terring. Olof fick den i present av mig för ett tag sedan, självklart med en baktanke från min sida. Man måste ju ge presenter som kan gynna en själv.

Ifall det är någon som missat storyn om Flippin’ burgers och Jon Widegren, så är han en trevlig kille i keps som sa upp sig från sitt jobb och åkte runt i USA och åt burgare på allsköns hak för att på så vis ta sig fram till den perfekta hamburgaren. Sedan åkte han hem till Stockholm och startade upp succé-restaurangen Flippin’ burgers. Vi var där i februari och smorde kråset, läs mer om det här. Stället är helt klart värt sitt goda rykte. Den här boken är Olofs nya bibel, och tack vare den har han även lärt sig fritera potatis till perfektion, något jag ämnar skriva mer om i dagarna. 

13 augusti, 2013

6 kommentarer

  1. Jag har läst den från pärm till pärm, men inte testat något ännu. Känner att jag vill testa våra högrevsburgare fler gånger, innan jag börjar blanda in olika slags kött. Vissa delar var lite överdrivna, som att först skära bort allt fett och väga det. För att få reda på fetthalt… Brödet ska jag testa snart iaf. Fritera potatis har jag aldrig gjort, men är bra sugen på det.

    Jag tycker det är synd att inte man inte kan boka bord på restaurangen. Jag vill gärna veta att jag får bord, när jag väl är i huvudstaden.

    Kram kram

    1. Ja, hrm, jag har ju inte testat något själv, det är Olof som är projektledare för hamburgarna här hemma. Och jag håller med dig om bordsbokningen, för oss som bara besöker hufvudstaden ganska sällan är det rätt skönt att veta att man har ett bord.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration