Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Fransk Bistro

Den här boken har jag införskaffat mig av ren och skär Parisförälskelse. Man behöver inte ens laga recepten, det räcker att bara sitta och Frankrike-flukta över sidorna. Fast det är ju så klart otacksamt att inte provlaga något ur en så här fin bok, och även om jag inte kommit dit själv än, så ämnar jag provlaga både ett och annat ur boken.

Bara en sån här grej som sniglar med vitlök. Man måste ju prova! Om man inte vågar kan man börja lite försiktigare, som med citronpaj eller crème brulée. Eller något annat franskt.

Något annat jag gillar med boken är att jag faktiskt känner igen flera av miljöerna och restaurangerna där bilderna är tagna. Som den här restaurangen till exempel – La Mère Catherine uppe i Montmartre. Där åt vi med familjen när jag var tio år på en Parisresa, och mamma har ända sedan dess haft kvittot från La Mère Catherine sittandes med en knappnål på anslagstavlan i tvättstugan. Inte för att hon tänkt åka dit och reklamera maten såhär 22 år i efterhand, utan mer av nostalgiska skäl. Faktum är att jag tog en bild på just den restaurangen och la ut i mitt Montmartre-inlägg här på bloggen när syrran och jag var på Parisweekend för två år sedan.

Så är ni sugna på att vara en ”armchair traveler” och åka till Frankrike via en kokbok, då är den här boken helt rätt. Fransk Bistro heter den, och är skriven av Maria Zihammou och fotad av Åsa Dahlgren. 

31 mars, 2014

8 kommentarer

  1. Oh yes, sniglar med vitlök är ju superduper gott! Fast vi har bara försökt få till det en gång i köket, till millennieskiftet med en färdigvariant som fanns (finns?) i frysdisken och det blev inte bra alls… vi kunde lika gärna tuggat på suddgummin och en bit vitlök:) Sen dess har vi inte vågat ge oss på det igen, men lagar du till och skriver om det här så ska vi baske oss hänga på!

    Nedräkningen är nu påbörjad här hemma, vi ser verkligen fram mot att få träffas igen!
    Kramar till er alla tre.

    1. Huga, då måste jag alltså göra egna? Jag som tänkt börja lite lätt genom att beställa in dem på restaurang först… men visst, man borde ju testa egna. Men var hittar man sniglar i mataffären?

  2. Absolut att jag vill ha lite fransk bistro hem till myssoffan. Eller ännu hellre hem till pergolan, men då får det nog bli lite mer sydfranska utomhustemperaturer först…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration