Andra, Kokböcker

Månadens kokbok – Halv åtta hos mig

Den här veckan har Halv åtta hos mig kört igång igen, därför tyckte jag det var passande att månadens kokbok fick bli min julklappsbok som baserats på några av seriens bästa recept och mest lyckade middagstillställningar. Jag gillar programformatet, för det är så olika människor som träffas, som med allra största säkerhet aldrig skulle setts annars. I säsongsavslutningen i höstas fick vi se en somrig middagsvecka här på Öland, där Marika kammade hem segern. Marikas vinnarrecept finns inte med i boken, men ni hittar det istället här, på hennes underbara blogg Ljuvligt – hem och inredning. Jag brukar gå in där och dregla över hur fint hon har det i sitt hus och titta längtansfullt på hennes vita, smakfulla inredning, och önska att jag också kunde ha en sån där genomgående vit stil i huset. Olof fick vara projektledare för vårt arbetsrum i höstas när det skulle fräschas upp. Färgen i rummet är numera genomgående svart. Jag tänker vara projektledare för gästrummet, det ska bli vitt och vackert och prydas av små hjärtan i zink och ha en romantisk fondvägg med små lyckliga fåglar på. Fast då kanske jag måste göra jobbet själv också…

10 Kommentar

 1. Remsan

  11 januari, 2011 at 7:51 e m

  Jag är lite sugen på den där boken. Verkar boken bra? Det var tydligen fina foton i.

 2. Emma

  11 januari, 2011 at 8:08 e m

  Jag kommer nog också gilla hennes hus, farligt för Gustaf, måste vi flytta redan? 😉 Ska kolla på hennes blogg, inte varit inne där innan. Har faktiskt inte sett så många avsnitt av halv åtta hos mig, fast jag tycker om det. Är kokboken bra? 🙂

 3. charlotta

  11 januari, 2011 at 8:20 e m

  jag är den enda människan i hela världen som inte har sett det ännu. buhu! såg bara en kort sekvens av ett avsnitt, men jag blev så irriterad på den där speakerrösten som hånade alla så jag stängde av igen. ska ge det en chans till!

 4. Mårtenssons kök

  11 januari, 2011 at 8:22 e m

  Små lyckliga fåglar låter trevligt, kanske en kan vara svart så Olof oxå vill hjälpa till 🙂

 5. Loulas Kök

  11 januari, 2011 at 8:38 e m

  Är också nyfiken att höra hur boken verkar. Lycka till med renoveringen!

 6. kaksmulan

  11 januari, 2011 at 9:19 e m

  Läggs till på önskekokbokslistan, och den är lång ;). Jag och lilltjejen har myst med Halv åtta hos mig på TV4 play idag, bra sjukmys TV.

 7. Anna

  11 januari, 2011 at 9:24 e m

  Svart låter ju lite dystert kanske 😉 Har oxå tittat in på hennes blogg och man vill ju bara flytta in där!!! Sånt lugn det sprider sig i allt det rofyllda vita. Hejar på dig och det vita gästrummet 🙂

 8. Pernilla -Bli min jäst

  11 januari, 2011 at 9:31 e m

  Den där önskade jag mig i julklapp, fast jag vet inte om jag kom ihåg att berätta det för någon… men jag vill ha den! hoppas på att den kommer på bok-rean eller nåt sånt 🙂 Jag älskar verkligen Halv åtta hos mig och sitter bänkad varje mån-tors!!!
  Tycker du den är bra, boken alltså?

 9. Cecilia

  13 januari, 2011 at 4:38 e m

  Månadens kokbok är en jättebra idé, tycker jag, kul att du kör vidare på det. Och tack för tipset om Halv åtta, hade missat att de dragit igång igen. Måste man ju se =)

 10. Helena

  14 januari, 2011 at 5:43 e m

  Boken är bra, vad jag gillar med den är att det är vanliga människors paradrecept som de själva brukar servera när de får gäster, och sådana recept är ofta väl beprövade och riktigt bra!

Lämna en kommentar