Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Lisa på landet

Jag har alltid gillat Lisa Lemke. Dels för att hon verkar vara en trevlig tjej som är sig själv och ingen annan, och för att hennes kokböcker alltid är så snygga layoutmässigt. Den här kokboken är en hyllning till Skrea Backe där hon bor, och boken tar upp allt från hur man nackar en höna till hur man blandar goda drinkar och steker fläderplättar. Jag har inga planer på att nacka en höna inom det närmaste, men man vet ju aldrig. Kanske att jag känner mig manad en fredagkväll i november. Nä, nu ska jag faktiskt vara lite seriös här för en gångs skull. Även om jag inte kommer att nacka några hönor, och det kan tyckas brutalt att läsa om hur man går tillväga, så ska det ju göras på bästa möjliga sätt för hönan, och det är det som Lisa vill förmedla. Någon måste ju våga tala om hur man gör. Andra kapitel i boken behandlar ämnen som pizza, grillat, mat från köksträdgården och från havet.

Själv tycker jag att det är extra roligt att bläddra i den efterom jag känner igen mig lite, då vi var ett gäng matbloggare som träffades i Falkenberg för ett år sedan och besökta Lisas pizzeria Prostens Pizza. Vi var även på Ugglarps Grönt där hon hämtar sina grönsaker, och på Solhaga Stenugnsbageri där degen till pizzorna görs. Bilder från vårt besök på pizzerian en kväll i april hittar ni här. Boken kan köpas här.

5 maj, 2015

8 kommentarer

 1. Hej! Länge drömt om att åka till Italien och tänker ofta på hotellet ni bodde på på er bröllopsresa, det ser så otroligt fint ut. Vad hette det? Skulle gärna besöka en så vacker plats!
  Här kommer ett otroligt enkelt men faaaantastiskt gott fredagstips på dessert som tack:)
  En kula av din bästa vaniljglass, ringla över en riktigt god olivolja och strö över lite flingsalt. SÅ gott!:)
  Ha en bra dag!
  Vänligen, Linnéa

  1. Hej Linnéa! Tack för glasstipset, det låter spännande! Jag har bara provat chokladmousse med olivolja och salt, men jag måste ju absolut testa med vaniljglass också!

   Hotellet vi bodde på heter Pieve di Caminino och är ett gammalt munkkloster, blogginlägget som handlar om hotellet finns här:

   http://baraenkakatill.blogspot.se/2011/08/pieve-di-caminino.html#.VVHFdY6qpBc

   Hoppas att ni får en underbar Italienresa när det väl blir dags! 🙂

 2. Åh tusen tack! Ska komla in deras hemsida direkt. Ja det var från dig jag fick idén med chokladmousse och olivolja, var tvungen att besöka oljebaren efter att du bloggat om det(och äta två stycken chokladmousser…). Men glass är om möjligt ännu godare!:)

  Ha en härlig dag!
  Vänligen, Linnéa

 3. Hej tjejen!
  Vilken bok detta är…..sträckläste den då jag inte kunde sluta. Man blev så fångad av hennes berättelser och goda recept i boken. Blev några goa timmar med boken i trädgården och det var det värt 🙂
  Förstår att du föll för denna med. Kram till dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration